Đề thi giữa kì 2 lớp 8 môn Anh 2018 Phòng GD Vĩnh Tường

Các em tham khảo đề thi giữa học kì 2 môn tiếng Anh lớp 8 của phòng giáo dục Vĩnh Tường năm học 2017 - 2018 có đáp án.

Đề thi giữa kì 2 lớp 8 môn Anh 2018 Phòng GD Vĩnh Tường

Choose the word whose underlined part is pronounced differently. Write the corresponding letter A, B, C or D on your answer sheet.

1. A. school                 B. church                     C. children                  D. watch

2. A. spoon                  B. spy                          C. raspberry                 D. speech       

3. A. brave                  B. Buddha                  C. tale                          D. fable

Choose the word whose main stress syllable is different from the rest. Write the corresponding letter A, B, C or D on your answer sheet.

4. A. procession          B. production              C. attention                 D. competition

5. A. cattle                  B. collect                     C. grassland                D. paddy

Choose the best option A, B, C or D to complete the sentence. Write your answer on the sheet.

6. I am interested in learning more about the customs of other countries

A. attractions              B. language                 C. traditions                D. people

7. They enjoy ____________ on Sunday.

A. gardening               B. gardened                C. garden                    D. gardens

8. “I think the girls in Cham’s dresses are the most beautiful. Do you agree __________  me?”

A. for                          B. to                            C. about                      D. with

9. Everyone was attracted by her grateful __________ .

A. performer               B. performing              C. performed               D. performance

10. You __________  miss any of the meetings. They are always very useful.

A. needn’t                   B. shouldn’t                C. should                     D. can

11. Tam is a beautiful girl; __________, she is kind-hearted.

A. therefore                 B. however                  C. moreover                D. otherwise

12. Tom’s house is __________  than Jerry’s.

A. higher                     B. more high               C. more higher            D. highest

13. They live a __________  life.

A. normally                 B. nomadic                  C. nomad                    D. nomads

14. This book is more __________  than I think.

A. interesting              B. interested                C. good                       D. gooder

15. We don’t have the custom __________ giving present at Christmas.

A. with                        B. in                            C. of                            D. on

16. Children like Tet __________ they can wear new clothes and receive lucky money.

A. so                            B. because                   C. therefore                 D. even though

17. __________ pollution can directly cause hearing loss.

A. Visual                     B. Soil                         C. Thermal                  D. Noise

18. Once upon __________ , there was a good king and his queen.

A. the time                  B. the year                   C. a time                      D. a year

19. People burn incense to show respect to their ________ during Tet.

A. relatives                  B. ancestors                 C. friends                    D. neighbours

20. The water temperature in streams, rivers, oceans change is the effect of __________ .

A. thermal pollution    B. radioactive pollution          C. light pollution         D. visual pollution

Choose the word or phrase that needs correcting in each sentence. Write your answer on the sheet.

21. If I were you, I will plant vegetables inthe garden.

A. in                            B. will                         C. were                        D. the

22. He is waitingfor the bus at 7 o’clock yesterday morning.

A. is waiting                B. for                           C. at                            D. yesterday

23.In Vietnam, we have the traditional of worshipping our ancestors.

A. ancestors                B. In                            C. have                        D. traditional

24. The poison chemical waste is dumpedinto the river

A. waste                      B. into                         C. poison                     D. dumped

25. What a beautifully shirt you arewearing!

A. What                      B. wearing                   C. are                           D. beautifully

Choose the best option A, B, C or D to complete the passage. Write your answer on the sheet.

SAVE THE EARTH!

We are all slowly (26) __________ the earth. The seas and rivers are too dirty to swim in. There is so much smoke in the air that it is unhealthy to live in many of the world’s cities. In one well-known city, for example, poisonous gases (27) __________ cars pollute the air so much that traffic policemen have to wear oxygen masks. We have cut down (28) __________ trees that there are now vast areas of wasteland all over the world. As a result, farmers in parts of Africa cannot grow enough (29) __________. In certain countries in Asia, there is too little rice. Moreover, we do not take care of the countryside.

            Wild animals are quickly disappearing. For instance, tigers are rare in India now because we have killed too many of them. However, it isn’t enough simply to talk about the problem. We must act now before it is too late to do (30) __________ about it. Join us now. Save the Earth!

26. A. destroyed              B. destroying              C. destroys                  D. destroy

27. A. by                          B. from                        C. of                            D. in

28. so much                      B. so few                     C. so little                    D. so many

29. A. eating                    B. to eat                      C. for eat                     D. to be eaten

30. A. anything                B. nothing                   C. everything              D. something.

Read the following passage and write the best answer option A, B, C or D on your answer sheet.

            Once upon a time, there is a girl called Little Red Riding Hood, because of the red hood she always wears. The girl walks through the woods to give her grandmother some food. A wolf wants to eat the girl but is afraid to do so in public (sometimes there are woodcutters watching). So, he suggests the girl should pick some flowers, which she does. After that, he goes to the grandmother’s house. He eats the grandmother, and waits for the girl, disguised as the grandmother. When the girl arrives, he eats her too. A woodcutter, however, comes to the house and cuts the wolf open. Little Red Riding Hood and her grandmother come out unharmed.

31. Why is the girl called Little Red Riding Hood?

A. Because she likes red.                                            C. Because she is little.

B. Because she always wears a red hood.                  D. no information.

32. What does the phrase “in public” in line 3 mean?

A. in the wood                        B. soon            C. immediately            D. when other people are there

33. What does the word “he” in line 4 refer to?

A. the woodcutter       B. the wolf      C. the girl’s mother     D. no information

34. Little Red Riding Hood __________

A. walks through the wood                                        C. picks some flowers

B. wants to give her grandmother some food                        D. all are correct

35. Which of the following is NOT true?

A. The wolf gives Little Red Riding Hood some flowers.

B. Sometimes, there are woodcutters in the wood.

C. A woodcutter saves the girl and her grandmother.

D. The girl and her grandmother are not dead.

From the given words/ phrases or sentence, choose the best answer A, B, C or D.

36. how / can / you / reduce / waste / home?

A. How can you reduce waste in your home?

B. How you can reduce waste in your home?

C. How can you reduce waste by your home?

D. How can you reduced waste in your home?

37. A horse can run 80km/hr while a camel can only run 12km/hr.

A. A horse can run many fast than a camel.

B. A horse can run faster than a camel.

C. A horse can run more fast than a camel.

D. A horse can run more faster than a camel.

38. We /go / school late / because / rain / heavily.

A. We are going to school late because it rained heavily.

B. We go to school late because it rained heavily.

C. We went for school late because it rained heavily.

D. We went to school late because it rained heavily.

39. Knights / ride horses/ to the castle.

A. Knights was riding their horses to the castle.           C. Knights were riding their horses to the castle.

B. Knights were rideing their horses to the castle.  D. Knights were riding their horses for to the castle.

40.this / time / at / yesterday, I / homework / my / doing / was.

A. At this time yesterday, I was doing my homework.

C. Yesterday, I was doing my homework at this time.

B. At this time, I was doing my homework yesterday.

D. Yesterday, at this time I was doing my homework.

Đáp án đề thi giữa kì 2 lớp 8 môn Anh 2018 Phòng GD Vĩnh Tường

1. A

2. C

3. B

4. D

5. B

6. C

7. A

8. D

9. D

10. B

11. C

12. A

13. B

14. A

15. C

16. B

17. D

18. C

19. B

20. A

21. B

22. A

23. D

24. C

25. D

26. B

27. B

28. D

29. B

30. A

31. B

32. D

33. B

34. D

35. A

36. A

37. B

38. D

39. C

40. A

Theo TTHN

>>Học trực tuyến các môn học lớp 8, mọi lúc, mọi nơi môn Toán, Văn, Lý, Hóa. Các thầy cô giỏi nổi tiếng, dạy hay dễ hiểu

Viết bình luận: Đề thi giữa kì 2 lớp 8 môn Anh 2018 Phòng GD Vĩnh Tường

  •