Đề thi thử đại học môn Anh khối D,A1 có đáp án năm 2014 (P14)

Các em tham khảo đề thi thử đại học môn Anh khối D, A1 năm 2014 có đáp án - phần 14 được cập nhật thứ tư ngày 21/5/2014.

 ĐỀ THI THỬ ĐẠI HỌC MÔN ANH KHỐI D, A1 NĂM 2014 

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word that differs from the other three in the position of the primary stress.

Question 1:  A. permanent     B. continue    C. complete   D. relationship

Question 2:  A. endanger     B. geometry   C. opposite      D. geography

Question 3: A. habitat       B. debate         C. behaviour     D. insider

Question 4:  A. luxurious     B. conservative    C. necessary     D. dependant

Question 5:   A. uncertain     B. arrogant      C. familiar       D. impatient

 Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer.

Question 6: The smell of the sea ____________ his childhood.

A. took him in   B. took after    C. took him back to   D. took it for granted  

Question 7: We spent nearly 3 hours waiting outside the station, then out ______________.

A. the star came  B.  did the star come  C. came the star  D. be the star coming

Question 8: Larry drove all night to get here for his sister's wedding. He ___ exhausted by the time he arrived.

A. must have been                      B. could be                 

C. ought to be                             D. will have been       

Question 9: We are ___ no obligation to change goods which were not purchased here.

A. to                 B. with               C. at                      D. under

Question 10: Not only _____ the exam but she also got a scholarship.

A. did she pass                                         B. she passed

C. she has passed                                    D. has she passed

Question 11: " ____ stupid, you will never get good marks by cheating."

A. Be not            B. Not be            C. Don't be            D. Won't be
Question 12: Nothing ___ the ordinary ever happens here.              

A. about              B. out of             C. from                D. within

* out of the ordinary : unusual or different
Question 13: I supposed, as ___ we all, that the meeting would be cancelled.

A. did         B. equally           C. would                D. just

Question 14: "You ___ put the car in the garage. I'm going out in it later".

A. mustn't          B. haven't           C. needn't             D. can't

Question 15:  He had spent ____ time writing an essay on his childhood

A. a few         B. a large number of    C. a great deal of       D. many

Question 16: Despite all the interruptions, he ____ with his work.

A. pressed on        B. held on        C. stuck at             D. hung out

Question 17: He'll probably want to know if you ____.

A. will have been drinking                  B. didn't drink

C. had drunk                                   D. have been drinking

Question 18: My father is getting old and forgetful. _______, he is experienced and helpful.

A. Be that as it may                           B. Regardless  

C. Inasmuch as it is                         D. Consequently

Question 19: Many a _________ it difficult to avoid the interference of mass media in their life.

A. pop star find      B. pop star finds   C. pop stars find     D. pop stars finds

Question 20: All candidates will be treated equally, ____ of their age or back ground.

A. irrelevant       B. Discounting        C. notwithstanding       D. irrespective 

Question 21: He tried to limit himself to ____ 10 cigarettes a day.      

A. be smoking         B. have smoked   C. smoke        D. smoking

Question 22: The tin opener seemed ______________  for left-hand people.

A.  to be designed                         B. being designed       

C. to design                                D. designing

Question 23: Rarely have I visited _______Ljubljana, the capital ofSlovenia.

A. as a beautiful city as             B. as beautiful a city as           

C. as beautiful as the city          D. as a city as beautiful as      

Question 24:   I found it very hard to ____ between the two sounds.

A. differentiate           B. pick             C. discern                D. tell

Question 25: The writer has ____ finished his new novel.

A. most of          B. most               C. all most             D. almost

Question 26: You should study hard to _____ your classmates.

A. catch sight of                      B. feel like

C. get in touch with                 D. keep pace with

Question 27: It is imperative ___________ towards a solution to global warming before the  weather   patterns of the world are disrupted irreparably.

A. the world would work                     B. that the world worked

C. that the world work                      D.  the world to work                      

Question 28:  It's vital that our children's handwriting should be ____.        

A. legible           B. legitimate           C. literate              D. illiterate
Question 29: Before Alexander Fleming discovered penicillin, many people died ___

A. infected with simple bacteria          B. from simple bacterial infections

C. infections were simple bacteria       D. infecting of simple bacteria

Question 30: It was ____ we couldn't stop laughing.

A. such a funny sight that                            B. so a funny sight that

C. a very funny sight that                      D. so a laughing sight that

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word/phrase that is closest in meaning to the underlined part,

Question 31: For calculating a calendar, it is convenient to use the tropical solar year.

A. practical                                   B.  critical       

C. necessary                               D. appropriate

Question 32: The medical community continues to make progress in the fight against cancer.  
A. speed                                        B. expect more   

C. do better                                   D. treat better

Question 33: As all of us cannot be available today, let's put off the discussion till later.
A. present for the event                  B. scheduled for the event

C. arranged for the event              D. appointed for the event

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word or phrase that is OPPOSITE in meaning to the underlined part in each of the following questions.

Question 34: They have not made any effort to integrate     with the local community.

A. cooperate           B. put together         C. separate            D. connect

Question 35: There has been insufficient rainfall over the past two years, and farmers are having trouble.

 A. adequate        B. unsatisfactory          C. abundant         D. dominant

Read the following passage adapted from Microsoft ® Encarta ® 2009 and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct word for each of the blanks from 19 to 28.

 

Feminism, collective term for systems of belief and theories that pay special (36) ____________ to women’s rights and women’s position in culture and society. The term tends to be used for the women’s rights movement, which began in the late 18th century and continues to campaign for complete political, social, and economic equality between women and men. This article (37)_______ specifically with the development of the ideas behind that movement and their  (38) ___________ and impact.

Feminists are united by the idea that women’s position in society is unequal to (39)_______ of men, and that society is structured in such a way as to benefit men to the political, social, and economic (40) _________ of women. However, feminists have used different theories to explain these (41) ___________ and have advocated different ways of redressing inequalities, and there are marked geographic and historical variations in the nature of feminism.

Historically, feminist thought and activity can be divided into two waves. The first wave, which began in about 1800 and (42) ______ until the 1930s, was largely concerned with gaining equal rights between women and men. The second wave, which began in the late 1960s, has continued to fight for (43) ______ but has also developed a (44)______ of theories and approaches that stress the difference between women and men and that draw attention to the (45) _____ needs of women.

Question 36:  A. notice      B. attention         C. benefit           D. equality

Question 37:  A. deals        B. tends           C. develops         D. initiates

Question 38:  A. pressure     B. problem      C. variation        D. influence

Question 39:  A. most        B. those          C. that                 D. which

Question 40:   A. detriment        B. benifit      C. position     D. advocate

Question 41:  A. difference       B. attention     C. equalities      D. inequalities

Question 42:  A. widened        B. spent        C. lasted          D. lengthened

Question 43:  A. freedom        B. independence     C. tradition       D. equality

Question 44:  A. kind            B. sort           C. range              D. type

Question 45:  A. definite       B. specific       C. vague            D. general

 Read the following passage adapted from Britannica and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions.

The biologist's role in society as well as his moral and ethical responsibility in the discovery and development of new ideas has led to a reassessment of his social and scientific value systems. A scientist can no longer ignore the consequences of his discoveries; he is as concerned with the possible misuses of his findings as he is with the basic research in which he is involved. This emerging social and political role of the biologist and all other scientists requires a weighing of values that cannot be done with the accuracy or the objectivity of a laboratory balance. As a member of society, it is necessary for a biologist now to redefine his social obligations and his functions, particularly in the realm of making judgments about such ethical problems as man's control of his environment or his manipulation of genes to direct further evolutionary development.

As a result of recent discoveries concerning hereditary mechanisms, genetic engineering, by which human traits are made to order, may soon be a reality. As desirable as it may seem to be, such an accomplishment would entail many value judgments. Who would decide, for example, which traits should be selected for change? In cases of genetic deficiencies and disease, the desirability of the change is obvious, but the possibilities for social misuse are so numerous that they may far outweigh the benefits.

Probably the greatest biological problem of the future, as it is of the present, will be to find ways to curb environmental pollution without interfering with man's constant effort to improve the quality of his life. Many scientists believe that underlying the spectre of pollution is the problem of surplus human population. A rise in population necessitates an increase in the operations of modern industry, the waste products of which increase the pollution of air, water, and soil. The question of how many people the resources of the Earth can support is one of critical importance.

Although the solutions to these and many other problems are yet to be found, they do indicate the need for biologists to work with social scientists and other members of society in order to determine the requirements necessary for maintaining a healthy and productive planet. For although many of man's present and future problems may seem to be essentially social, political, or economic in nature, they have biological ramifications that could affect the very existence of life itself.

Question 46: According to the passage, a modern scientist should be more concerned about ____.        

A. his basic research                                B. the development of new ideas

C. his manipulation of genes                   D. the consequences of his discoveries

Question 47: The pronoun "it" in paragraph 2 refers to ____.

A. a reality                                                     B. an accomplishment        

C. genetic engineering                                        D. hereditary mechanism

Question 48: It is implied in the passage that genetic engineering ____.

A. may do us more harm than good        B. is no longer desirable         

C. is the most desirable for life              D. will change all human traits          

Question 49: The pronoun "they" in paragraph 2 refers to ____.       

A. discoveries concerning hereditary mechanisms                   

B. effects of genetic engineering misuse                           

C. cases of genetic deficiencies                                

D. possibilities for genetic deficiencies

Question 50: What is probably the most important biological problem mentioned in the passage?

A. social and economic deficiencies                B. manipulation of genes  

C. genetic engineering misuse                       D. environmental pollution

Question 51: The word "which" in paragraph 3 refers to ____.

A. activities of an overpopulated society's industry

B. the waste products dumped into our environment

C. activities of surplus human population                                     

D. serious environmental pollution

Question 52: The word "underlying" in paragraph 3 could best be replaced by "____".

A. noticing         B. causing          C. finding              D. depriving

Question 53: According to the passage, to save our planet, biologists should work

 A. harder and harder                               B. accurately and objectively

 C. on social and political purposes            D. with other social scientists                 

Question 54: Which of the following is closest in meaning to the word "ramifications" in paragraph 4?

A. useful experiments                            B. effective techniques           

C. harmful consequences                       D. latest developments

Question 55: What is the author's purpose in this passage?

A. To conduct a survey of the biologist's role in society

B. To urge biologists to solve the problem of surplus human population

C. To emphasize the biologist's role in solving the world's problems  

 D. To advise biologists to carry out extensive research into genetic engineering

 Read the following passage adapted from MS Encarta 2008 and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions.

 

In early civilizations, citizens were educated informally, usually within the family unit. Education meant simply learning to live. As civilizations became more complex, however, education became more formal, structured, and comprehensive. Initial efforts of the ancient Chinese and Greek societies concentrated solely on the education of males. The post-Babylonian Jews and Plato were exceptions to this pattern. Plato was
apparently the first significant advocate of the equality of the sexes. Women, in his ideal state, would have the same rights and duties and the same educational opportunities as men. This aspect of Platonic philosophy, however, had little or no effect on education for many centuries, and the concept of a liberal education for men only, which had been espoused by Aristotle, prevailed.               

In ancient Rome, the availability of an education was gradually extended to women, but they were taught separately from men. The early Christians and medieval Europeans continued this trend, and single-sex schools for the privileged classes prevailed through the Reformation period. Gradually, however, education for women on a separate but equal basis to that provided for men was becoming a clear responsibility of society. Martin Luther appealed for civil support of schools for all children. At the Council of Trent in the 16th century, the Roman Catholic Church encouraged the establishment of free primary schools for children of all classes. The concept of universal primary education, regardless of sex, had been born, but it was still in the realm of the single-sex school.

In the late 19th and early 20th centuries, co-education became a more widely applied principle of educational philosophy. InBritain,Germany, and theSoviet Union the education of boys and girls in the same classes became an accepted practice. Since World War II,Japan and the Scandinavian countries have also adopted relatively universal co-educational systems. The greatest negative reaction to co-education has been felt in the teaching systems of the Latin countries, where the sexes have usually been separated at both primary and secondary levels, according to local conditions.

A number of studies have indicated that girls seem to perform better overall and in science in particular in single-sex classes: during the adolescent years, pressure to conform to stereotypical female gender roles may disadvantage girls in traditionally male subjects, making them reluctant to volunteer for experimental work while taking part in lessons. In Britain, academic league tables point to high standards achieved in girls' schools. Some educationalists therefore suggest segregation of the sexes as a good thing, particularly in certain areas, and a number of schools are experimenting with the idea.

Question 56: Ancient education generally focused its efforts on ____.                                                 

A. on male learners    B. both sexes   C. female learners   D. young people only
Question 57: Education in early times was mostly aimed at ____.

A. teaching skills                                           B. learning to live

C. learning new lifestyles                             D. imparting survival skills

Question 58: The first to support the equality of the sexes was ____.

A. the Chinese         B. the Greek        C. Plato           D. the Jews

Question 59: The word "informally" in this context mostly refers to an education           occurring____.

A. in classrooms    B. outside the school      C. in a department       D. ability

Question 60: When education first reached women, they were ____.

A. locked up in a place with men          B. isolated from normal life

C. deprived of opportunities                 D. separated from men          

 

Question 61:   When the concept of universal primary education was introduced, education____.    

A. was given free to all                                 

B.was intended for all the sexes          

C. focused on imparting skills         

D. was intended to leave out female learners                                                                
Question 62: The word "espouse" is contextually closest in meaning to "____".  

A. to introduce         B. to put off        C. to give            D. to induce    

Question 63: Co-ed was negatively responded to in ____.

A. Japan                                    B. the Scandinavian countries

C. South American countries        D. conservative countries       

Question 64: The word "tables" is closest in meaning to "____".    

A. shapes       B. meeting tables         C. personalities            D. figures
Question 65: The word "segregation" may be understood as "____".

A. grouping        B. mixture            C. separation           D. extraction

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the underlined part that needs correction.

 Question 66: The museum contains sixth century sculptures, eighteenth century

                                            A                                               B

swords and the dress worn by nineteenth century royal family. 

                                    C                           D

Question 67: When the children realized that they were by themselves in

                                                                                            A

the dark, they became  really  frightening   

    B                    C                     D                                                                    

Question 68:  It is a good idea to be careful in buying or purchasing magazines from

                    A                         B                                C

salespersons who may come to your door.                                                                                C                                                                            

Question 69: She finds the work she has to do quite easily; boredom is her biggest problem.

                                    A                 B                     C                             D
Question 70: Read the letter from her mother, she feels very happy.

                     A                    B                             C              D                          

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the sentence that is closest in meaning to the sentence given.

 

Question 71: He took the food eagerly because he had eaten nothing since dawn.

A. He had eaten nothing since dawn although he took the food eagerly.

B. The food was taken at dawn and he had nothing to eat then.

C. He had eaten something before but he took the food eagerly.                                   

D. Having eaten nothing since dawn, he took the food eagerly.

Question 72: Anne jogs every morning. It is very good for her health.

A. Anne jogs every morning and is very good for her health.

B. Anne jogs every morning, which is very good for her health.

C. Anne jogs every morning and then it is very good for her health

D. Anne jogs every morning that it is very good for her health.

Question 73: The review overvalued his latest film.   

A. The review had a high opinion of his latest film.     

B. The review turned down his latest film.      

C. The review rejected his latest film.

D. The review gave his latest film a moderate appreciation.

Question 74: Scarcely had she arrived home when the quake happened.

A. As soon as the quake took place, she arrived home.

B. The quake took place before she arrived home.      

C. Hardly the quake happened when she arrived home.

D. No sooner had she arrived home than the quake happened.

Question 75: "Shall I turn on the heater for you?" Lane said to his grandpa.

A. Lanewanted to turn on the heater for his grandpa.

B. Lane offered to turn on the heater for his grandpa.

C. Lanepromised to turn on the heater for his grandpa.

D. Laneasked his grandpa to turn on the heater for him.

Question 76: "Report yourself to the police and you'll get lighter penalty," John told his brother.         

A. John asked his brother to give up himself to the police.

B. John threatened his brother to report himself to the police.

C. John promised his brother a report of himself to the police.

D. John persuaded his brother to report himself to the police.

Question 77: "Getting a good job doesn't matter much to me."

A. "I am only interested in getting a good job."               

B. "It's interesting for me to get a good job."

C. "I am not good at getting a good job."                                         

D. "I don't care about getting a good job."

Question 78:  I should have studied last night, but I was too tired.

A. I couldn't study last night because I was very tired.

B. I studied last night because I had to.                                 

C. I studied last night because I was bored.                                        

D. I tried to study last night, but the homework was too hard.

Question 79: It was wrong of you not to call the fire brigade at once.                      

A. You didn't call the fire brigade because it was wrong.                                         

B. Calling the fire brigade must be done at once.                                

C. You should have called the fire brigade at once.                                              

D. The fire brigade was called at the wrong time.

Question 80: We couldn't solve the problem until our teacher arrived.

A. When our teacher arrived, we solved the problem.

B. Not until our teacher arrived could we solve the problem.

C. Until our teacher arrived, we were able to solve the problem.

D. Not until we solved the problem could our teacher arrive.            

 ĐÁP ÁN ĐỀ THI THỬ ĐẠI HỌC MÔN ANH KHỐI D,A1 NĂM 2014 

1A

2C

3A

4C

5C

6B

7C

8A

9D

10A

11C

12B

13A

14C

15C

16A

17D

18A

19B

20D

21D

22A

23B

24D

25D

26D

27C

28A

29B

30A

31A

32C

33A

34C

35A

36B

37A

38D

39C

40A

41D

42C

43D

44C

45B

46D

47C

48A

49B

50D

51A

52B

53D

54C

55C

56A

57B

58C

59D

60B

61B

62A

63C

64D

65C

66C

67D

68C

69C

70A

71D

72B

73A

74D

75B

76D

77D

78A

79C

80B

Các bạn nhớ theo dõi các đề thi thử đại học môn Tiếng Anh khối D,A1 năm 2014 sẽ tiếp tục được Tuyensinh247 cập nhật các em chú ý theo dõi nhé!

Tuyensinh247 tổng hợp

Viết bình luận: Đề thi thử đại học môn Anh khối D,A1 có đáp án năm 2014 (P14)

  •  
Gửi bài tập - Có ngay lời giải!