Đề thi thử đại học môn TIếng Anh khối D, A1 năm 2014 lần 2 THPT chuyên Vị Thanh, Hậu Giang

Các em tham khảo đề thi thử đại học môn Tiếng Anh khối A1,D năm 2104 lần 2 của trường THPT chuyên Vị Thanh tỉnh Hậu Giang dưới đây.

ĐỀ THI THỬ ĐẠI HỌC MÔN TIẾNG ANH KHỐI A1,D NĂM 2014 LẦN 2 THPT CHUYÊN VỊ THANH, HẬU GIANG

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word that differs from the rest in the position of the main stress in each of the following questions.

Question 1. A. popularity               B. conscientious       C. apprenticeship    D. personality

Question 2. A. horizon                    B. ignorant               C. determinedly        D. librarian

Question 3. A. consonant               B. divisible                C. significant             D. mosquito

Question 4. A. consignation           B. abnormality          C. supplementary     D. dictionary

Question 5. A. garment                    B. comment               C. cement                  D. even

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the

following questions.

Question 6: The_______ horse began to run as fast as he could.

A. frightening                B. frighten                      C. frightful                     D. frightened

Question 7: Tom: “ Sorry, I forgot to phone you last night.”              -Mary: “________”

A. I have nothing to tell you.                               B. Oh. Poor me!       

C. Never mind!                                                  D. You was absent - minded.

Question 8: I haven’t had a ________ week. I seem to have done nothing at all.

A. extensive                    B. productive                       C. enthusiastic          D. economic

Question 9: “ Why don’t we ask Martin to chair the meeting?”

“ Well, suppose _________ to ask him, do you think he would accept?”

A. were we           B. we have                 C. we try                    D. we were

Question 10: After the accident, a lot of debris _________ on the runway.

A. was scattered                        B. scatters                  C. were scatters        D. were scattering

Question 11:  _________ back to her hometown, Julia found everything new and attractive.

      A. When arrived             B. As she arrives                  C. On arriving         D. On arrival

Question 12: Tom :  “I read somewhere recently that about 137 species  of animals and plants become extinct everyday.”   Mary : “__________”.

A. Well, maybe all is not lost yet.                   B. What’s point?

C. What a pity                                                      D. It can’t have happened like that

Question 13: It has been a habit for families here to wait for the ring at 7 p.m. every day to  _____ the garbage.

A. take in             B. take off                  C. take up                  D. take out

Question 14:Peter: “Is it important?”. Thomas: “_________________”.

A. Not on your life !                              B. It’s a matter of life and death!

C. No worry, that’s nothing .                D. It’s ridiculous.

Question 15: The city _________ at one time prosperous, for it enjoyed a high level of civilization.

A. should have been                  B. was                         C. may have been     D. must have been

Question 16: The government should take  _______ to reduce the current high unemployment rate.

            A. steps                                  B. measures              C. changes                 D. solutions

Question 19:  I’ve never really enjoyed going to the ballet or the opera; they’re not really my______.

A. piece of cake              B. sweets and candy            C. biscuit                   D. cup of tea

Question 20: Doctors always hope that there will be new cures ________some diseases.

A. to                      B. of                                        C. in                            D. for

Question 21: Parts of the country are suffering water ______ after the unusually dry summer.

      A. thirst                         B. shortage                     C. supply                         D. hunger

Question 22: You should look up the meaning of the new word in the dictionary________ misuse it.

A. so as to not                 B. to                            C. so as not to                                  D. so that

Question 23: Busy ________ he was ­­­­­­­­­­­­­, Bob’s father still played with him.

A. like                  B. though                   C. although                            D. however

Question 24: More than a mile of roadway has been blocked with trees, stones and other debris, _______ the explosion.

A. causing            B. caused by             C. which caused by              D. which caused

Question 25: _________ of all the staff, I would like to wish you a happy retirement.

A. Instead                        B. In place                 C. On behalf                         D. On account

Question 26: No matter _______, Mozart was an accomplished composer while still a child.

A. how it seems remarkable                             B. how remarkable it seems

C. it seems remarkable how                              D. how seems it remarkable

Question 27: Last year she earned _______ her brother.

A. twice as much as      B. twice more than   C. twice as many as              D. twice as more as

Question 28: Sportsmen __________ their political differences on the sports field.

A. take part                      B. put aside               C. take place                                     D. keep apart 

Question 29: This picture book, the few pages _______ are missing, is my favorite.

A. for which                    B. of which                           C. of that                                  D. to which

Question 30: “ Buy me a newspaper on your way back, _______ ?”

A.  don’t you                   B. can’t you                          C. will you                               D. do you?

Question 31: I’ve never had the slightest disagreement ______ him ______ anything.

A. with / about               B. with / in                 C. on / about              D. on / at

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word or phrase that is closest in meaning to the underlined part in each of the following questions.

Question 32: The police are trying to recruit more officers from ethnic minorities.

A. create              B. enlist                      C. capture                  D. catch

Question 33:  She is always diplomatic when she deals with angry students.

A. strict                B. outspoken                         C. tactful                   D. firm

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word or phrase OPPOSITE in meaning to the underlined part in each of the following questions.

Question 34: My parents always disapproved of my smoking. They even told me once it would stop me growing taller.

A. objected to                 B. supported             C. denied                   D. refused

Question 35: She was unhappy that she lost contact with a lot of her old friends when she went abroad to study.

      A. made room for        B. put in charge of          C. got in touch with      D. lost control of

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions from 41 to 50.

Today we take electricity for granted and perhaps we do not realize just how useful this discovery has been. Steam was the first invention that replaced wind power. It was used to drive engines and was passed through pipes and radiators to warm rooms. Petrol mixed with air was the next invention that provided power. Exploded in a cylinder, it drove a motor engine. Beyond these simple and direct uses, those forms have not much adaptability. On the other hand, we make use of electricity in thousands of ways. From the powerful voltages that drive our electric trains to the tiny current needed to work a simple calculator, and from the huge electric magnet in steel works that can lift 10 tons to the tiny electric magnet in a doorbell, all are powered by electricity. An electric current can be made with equal ease to heat a huge mass of molten  metal in a furnace, or to boil a jug for a cup of coffee. Other than atomic energy, which has not as yet been harnessed to the full, electricity is the greatest power in the world. It is flexible, and so adaptable for any task for which it is wanted. It travels so easily and with incredible speed along wires or conductors that it can be supplied instantly over vast distances. To generate electricity, huge turbines or generators must be turned. In Australiathey use coal or water to drive this machinery. When dams are built, falling water is used to drive the turbines without polluting the atmosphere with smoke from coal. Atomic power is used in several countries but there is always the fear of an accident. A tragedy once occurred at Chernobyl, in Ukraine, at an atomic power plant used to make electricity. The reactor leaked, which caused many deaths through radiation. Now scientists are examining new ways of creating electricity without harmful effects to the environment. They may harness the tides as they flow in and out of bays. Most importantly, they hope to trap sunlight more efficiently. We do use solar heaters for swimming pools but as yet improvement in the capacity of the solar cells to create more current is necessary. When this happens, electric cars will be viable and the world will rid itself of the toxic gases given off by trucks and cars that burn fossil fuels.

Question 36: The author mentions the sources of energy such as wind, steam, petrol in the first paragraph to ______.

A. suggest that electricity should be alternated with safer sources of energy

B. emphasize the usefulness and adaptability of electricity

C. imply that electricity is not the only useful source of energy

D. discuss which source of energy can be a suitable alternative to electricity                                      

Question 37: Before electricity, what was sometimes passed through pipes to heat rooms?

A. Gas.                             B. Petrol.                    C. Steam.                               D. Hot wind.

Question 38: What does the author mean by saying that electricity is flexible?

A. It is cheap and easy to use.                          B. It is used to drive motor engines.

C. It can be adapted to various uses.                        D. It can be made with ease.

Question 39: What do we call machines that make electricity?

A. Voltages.                                                         B. Electric magnets.            

C. Generators or turbines.                             D. Pipes and radiators.

Question 40: The main forms of power used to generate electricity inAustraliaare ______.

A. atomic power and water                               B. water and coal   

C. sunlight and wind power                              D. wind and gas

Question 41: The word "they" in the last paragraph refers to ______.

A. harmful effects                      B. the tides                C. scientists               D. new ways

Question 42: Electric magnets are used in steel works to ______.

A. lift heavy weights up to ten tons               B. test the steel for strength

C. heat the molten steel                                                 D. boil a jug of water

Question 43: The advantage of harnessing the power of the tides and of sunlight to generate electricity is that they ______

A. do not pollute the environment                 B. are more reliable

C. are more adaptable                                        D. do not require attention

Question 44: Which of the following power sources causes pollution by emitting harmful gases?

A. Sunlight.                                 B. Petrol.                   C. Water.                    D. Wind.

Question 45: The best title for this passage could be ______.

A. “Types of Power Plants”                              B. “Electricity: Harmful Effects on Our Life”

C. “How to Produce Electricity”                      D. “Why Electricity Is So Remarkable”

 

 Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to show the underlined part that needs correction.

Question 46: The Green Garden Restaurant uses fresh produce on their dishes,

                                                                                  A             B

much of which the owners grow in their own garden.  

   C                       D                                                               

Question 47: There are many different ways of comparing the economy of one

                        A                                             B

nation with those of  another.

                   C             D

Question 48:  Going from air condition room to a natural environment can cause

                       A                     B                         C                                 D

respiratory illness.

Question 49: A basic knowledge of social studies, such as history and geography,

                         A                                                           B

are considered basic part of the education of every child.

 C                                                                       D  

Question 50: So extensive the lakes are that they are viewed as the largest bodies

                                              A                                B                    C

of fresh water in the world.                                                      

        D    

Put a suitable word in the blank by marking  the letter A, B, C, or D  on your answer sheet.

Everybody has heard about the Internet, do you know that an “intranet” is? It is this: just as the Internet connects people around the world, intranets connect people within a (51)____ company. In fact, intranets make use of the same software programs as the Internet to (52)____ computers and people. This (53)____ that you do not have to buy a lot of additional programs to set up an intranet service. If your intranet is working properly, it can link together a huge amount of (54)____ which is stored in different places in the company. In this way, people can get the information they need, regardless (55)____ where it comes from. A company intranet can , of course, be used for unimportant information like office memos or canteen menus. But an intranet should (56)____ important information which people need to make decision about new products, costs and so on. The intranet is (57)____ to share their information with other people. (58)____, many departments don’t want to share their specialist knowledge with others. Another problem which often occurs is (59)____ top managers like to use the intranet to “ communicate down” rather than to “ communicate across”. That is, they use the intranet to give orders, not to (60)____ information between themselves and others working in the same organization.

Question 51. A. large                       B. jointed                               C. single                    D. branch

Question 52. A. contact                  B. introduce                          C. distinguish            D. compare

Question 53. A. is                             B. is said                                C. indicates               D. means

Question 54. A. parts                       B. information                     C. elements                D. properties

Question 55. A. on                           B. with                                    C. of                           D. to

Question 56. A. bring                      B. provide                             C. give                        D. take

Question 57. A. likely                     B. willing                               C. going                      D. happened

Question 58. A. Luckily                  B. Consequently                   C. However               D. Unfortunately

Question 59. A. that                                    B. what                                   C. which                     D. it

Question 60. A. change                   B. exchange                          C. transform              D. transit

 Read the following passage and choose the correct answer for each of the questions

            Experiments have shown that in selecting personnel for a job, interviewing is at best a hindrance, and may even cause harm. These studies have disclosed that the judgments of interviewers differ markedly and bear little or no relationship to the adequacy of the job applicants. Of the many reasons why this should be the case, three in particular stand out.

            The first reason is related to an error of judgment known as the halo effect. If a person has  one noticeable good trait , their other characteristics will be judged as better than they really are. Thus, an individual who dresses smartly and shows self-confidence is likely to be judged capable of doing a job well regardless of his or her real ability.

            Interviewers are also prejudiced by an effect called the primacy effect. This error occurs when interpretation of later information is distorted by earlier connected information. Hence, in an interview situation, the interviewer spends most of the interview trying to confirm the impression given by the candidate in the first few moments. Studies have repeatedly demonstrated that such an impression is unrelated to the aptitude of the applicant.

      The phenomenon known as the contrast effect also skews the judgment of interviewers. A suitable candidate may be underestimated because he or she contrasts with a previous one who appears exceptionally intelligent. Likewise, an average candidate who is  preceded by one who gives a weak showing may be judged as more suitable than he or she really is.

            Since interviews as a form of personnel selection have been shown to be inadequate, other selection procedures have been devised which more accurately predict candidate suitability. Of the various tests devised, the predictor which appears to do this most successfully is cognitive ability as measured by a variety of verbal and spatial tests.

Question 61. The word “they” in line 6 refers to _______.

A. applicants                                     B. judgments             C. interviewers                     D. characteristics

Question 62. The word “ this” in line 20 refers to _______.

A. measure cognitive ability                                        B. devise personnel selection

C. predict candidate suitability                                  D. devise accurate tests

Question  63. This passage mainly discusses the _______.

A. Judgments of interviewers concerning job applicants.

B. Inadequacy of interviewing job applicants.       

C. Effects of interviewing on job applicants.           

D. Techniques that interviewers use for judging job applicants.

Question 64. According to the passage, the hallo effect _______.

A. exemplifies how one good characteristic color perceptions

B. takes effect only when a candidate is well -dressed

C. stands out as the worst judgmental error                     

D. helps the interviewer’s capability to judge real ability

Question 65. The word “hindrance” in line 1 is closest in meaning to _______.

     A. assistance                                B. encouragement    C. procedure             D. interference

Question 66. According to the passage the first impression _______.

A. can easily be altered                                     B.  is unrelated to the interviewer’s prejudices

C. is the one that stays with the interviewer           D. has been repeatedly demonstrated to the applicant

Question 77. The word “skews” in line 14 is closest in meaning to _______.

A. improves                                 B. opposes                 C. biases                    D. Distinguishes

Question 68. The author mentions all of the following reasons why interviewing is not an accurate way to predict candidate suitability EXCEPT the _______.

A. primacy effect           B. halo effect            C. contrast effect           D. cognitive effect

Question 69. The word “confirm” in line 11 is closest in meaning to _______.

A. verify                          B. misrepresent                     C. recollect                D. conclude

Question 70. The paragraphs following the passage most likely discuss which of the following?

A. More information on the kinds of judgmental effects   

B. Other reasons for misjudgments of applicants

C. Other selection procedures included in interviewing    

D. More information on cognitive ability tests

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the sentence that is closest in meaning to each of the following questions.

Question 71: It is not until a Vietnamese girl getting 18 years old that she is allowed to get married legally.

A. A Vietnamese girl is not allowed to get married legally only when she gets 18 years old.

B. A Vietnamese girl is allowed to get married legally only after she gets 18 years old.

C. They never allow a Vietnamese girl to get married legally when she is 18 years old.

D The legal allowance for a Vietnamese girl to get married will be issued in 18 years.

Question 72. There is no point in taking the exam when you are not prepared for it.

    A. The exam is pointless even if you are prepared for it.

    B. You are not allowed to take the exam without preparing for it.

    C. You will get a very low point without a good preparation for the exam.

    D. You shouldn't take the exam if you don't prepare well for it.

Question 73: The government does not know what to do with household rubbish in large cities.

A. Little does the government know what to do with household rubbish in large cities.

B. It is unknown what to do with household rubbish in large cities by the government

C. Rarely the government knows what to do with household rubbish in large cities.

D. Hardly any government knows what to do with household rubbish in large cities.

Question 74:  I did not read his book. I did not understand what the lecturer was saying .

A. What the lecturer wrote and said was too difficult for me to understand.

B. I found it very difficult to understand what the lecturer said in his book.

C. I would have understood what the lecturer was saying if I had read his book.

D. The lecturer's book which I had not read was difficult to understand.

Question 75:  The number of accidents has gone down steadily since the speed limit was imposed.

A. There has been a steady decline in the number of accidents since the speed limit was imposed.

B. It is the speed limit that reduce steadily the number of accidents.

C. The imposing of speed limit has resulted from the number of accidents.

D. There have been few accidents than before since they used the speed limit.

Questions 76 - 80. Mark the letter A, B, C, or D to indicate the best sentence built from the given words or phrases.

76. when 1/ airport/ plane/ already/ leave.

A. When I arrived the airport, the plane had already left.

B. When I got to the airport, the plane had already left.

C. When I reached at the airport, the plane already left.

D. When I came the airport, the plane had already left.

77. If/ weather/ fine/ an excursion/ tomorrow.

A. If the weather will be fine, we will go on an excursion tomorrow.

B. If the weather is fine, we will go on an excursion tomorrow.

C. If the weather is fine, we would go on an excursion tomorrow.

D. If the weather were fine, we would go on an excursion tomorrow.

78. She/ not alone/ when/ shopping/ yesterday.

A. She was not alone when she did shopping yesterday.        

B. She is not alone when she go shopping yesterday.

C. She was not alone when she went shopping yesterday.      

D. She had not been alone when she went shopping yesterday

79. a pity/ wish/ tell/ about/ this.

A. What a pity! I wish you had told us about this.                  

B. What a pity! I wish you told us about this.

C. What a pity! I wish you would tell us about this.                  

D. What a pity! I wish you have told us about this.

80. Only/ this way/ make/ laws/ effective.

A. Only by this way we can make our laws effective.               

B. Only this way we can make our laws effective.

C. Only by this way can we make our laws effective.            

D. Only by this way can we make it effective our laws.

                      

  ----THE END---

ĐÁP ÁN ĐỀ THI THỬ ĐẠI HỌC MÔN TIẾNG ANH KHỐI A1,D NĂM 2014 LẦN 2 THPT CHUYÊN VỊ THANH, HẬU GIANG

1C

2B

3A

4D

5C

6D

7C

8B

9D

10A

11C

12A

13D

14B

15D

16B

17D

18B

19D

20D

21B

22C

23B

24B

25C

26B

27A

28B

29B

30C

31A

32B

33C

34B

35C

36B

37C

38C

39C

40B

41B

42A

43A

44B

45D

46B

47C

48B

49C

50A

51C

52A

53D

54B

55C

56B

57B

58D

59A

60B

61D

62C

63B

64A

65D

66C

67C

68D

69A

70D

71B

72D

73A

74C

75A

76B

77B

78C

79A

80C

Các em chú ý theo dõi các đề thi thử đại học môn Tiếng Anh năm 2014 tiếp theo trên Tuyensinh27 nhé!

Theo Dethi.Violet

Viết bình luận: Đề thi thử đại học môn TIếng Anh khối D, A1 năm 2014 lần 2 THPT chuyên Vị Thanh, Hậu Giang

  •