Đề thi thử đại học môn Tiếng Anh khối D,A1 có đáp án năm 2014 (P13)

Cập nhật đề thi thử đại học môn Tiếng Anh năm 2014 có đáp án - phần 13, các em theo dõi chi tiết đề thi và đáp án dưới đây.

ĐỀ THI THỬ ĐẠI HỌC MÔN TIẾNG ANH KHỐI D,A1 NĂM 2014 

Stress.

1.A. participate         B. enthusiast         C. enthusiastic         D. psychology

2.A. temporary         B. opponent          C. delegate             D. dedicated

3. A. economic         B. ecomony           C. philosopher        D. significant

4. A. opportunity      B. civilization         D. intellectual       D. psychological

5. A. official           B. athletics            C. intensive            D. synchronized

 Choose the best answer to complete the sentences.

6. The new language laborary will ______the students to learn English much better.

A. let               B. enable               C. make                    D. keep

7. It is the best to_____your anger under any circumstances.

A. check              B. drive               C. control                  D. keep

8. The local authorities are trying to processd with the____of thE slums in the area.

A. clearness             B. clearly         C. clarify            D. clearance

9. He soon became ____after the publication of his first novel.

A. celebrated            B. fame          C. popularity         D. brightening

10. The old man was found _____on the floor of his  bedroom,

A. died               B. deadly               C. death                D. dead

11. Wendy: “_______” Brain:” About 400 kilometers”

A. How far have you driven?          B. How long have you been driving?

C. How much did you drive?       D. How many kilometers have you been driving?

12. According to the police, several witnesses of the accident have ____with in formation.

A. put up              B. put away            C. come across         D. come forward.

13. They decided to _____every month for their retirement.

A. put some money away                       B. put some money aside  

C. take up some money                        D. take some money away.

14. After his wife’s death, he let his son_____the company and retired.

A. get over             B. get on             C. take over             D. take on

15. Several people _____the pickpocket, but couldn’t catch him.

A. went through            B. ran into          C. went after          D. ran over

16. Dave: “Did Jane pass her driving test?” “Judy:”_____”

A. I’m afraid not        B. No, she wasn’t      C. I hope not       D. Not at all

17. I didn’t know the marking would take so long until I____the first couple of the essays.

A. have read          B. had read         C. were reading           D. would read

18. By the time you read this letter, I_____home forParis.

A. will leave        B. have left         C. will have left         D. am leaving

19. Only later_____how much damage had been caused.

A. I realised       B. I had realised      C. I would realise     D. did I realise

20. if only you_______how I feel about you!

A. understand    B. can understand    C. understood    D. would be understood

21. Brian lost his job____no fault of his own.

A. through                 B. by                 C. with                   D. over

22. I’d like to thank you,_____my colleagues, for the welcome you have given us.

A. on behalf of        B. on account for      C. because of         D. instead of

23. Annie:”have a nice weekend” –Riat:”______”

A. You have          B. You will            C. You too             D. You are too.

24. ____there was no electricity, I was able to read because I had a candle.

A. Unless            B. Even though              C. Even            D. Only if

25. It cost them _____money to recover the painting.

A. quite a few     B. a great deal of     C. a large number      D. a great many

26. ____had I had time to take my coat off when the boss came in.

A. before              B. Until               C. Scarely                  D. Just as

27. The taxi was so late reaching the airport that I_____missed my plane.

A. almost               B. rarely             C. immediately             D. entirely.

28. The match will be broadcast_____to various countries in the world.

A. live                 B. lively                C. alive                    D. living

29. She was completely ____bu his false story.

A. taken away          B. taken down          C. taken up           D. taken in

30. “Was Jack wearing a seat belt?” “Yes. He____ijured without it”

A. would be         B. wouldn’t be         C. had been        D. would have been

31.John was late this morning because he had trouble____his car started.

A. got               B. getting                 C. to get                 D. gotten

32. because of their careless work, the road had to be repaired afetr only one year____

A. in use                B. to use            C. for use             D. for using

33. He became an orphan at 12, and has learnt to stand____since then

A. up his back   B. on his onw body  C. straight on his legs   D. on his own feet

34. Nobody’s got to stay late this evening,._____?

A. is it             B. don’t they          C. isn’t it                  D. have they

35. You ____not copy the questions when answering them

A. could           B. need                 C. might                   D. would

Choose one mistake in each sentence below.

36. The doctor will be giving you(A) a lot of information; if you have(B) questions about them (C), let us know.   (D)    

37. Some members of (A) the committee were opposed to use (B) the club memebrs’(C) money to redecorate the meeting (D) hall.

38. The report that Mark wrote on(A)the mating behavior of (B) the bees in this area was definitely  (C)better than Bob. (D)

39. Our supervisor finally noticed that it was (A) we (B), Caroline and me,(C) who always turned in our reports on (D)time.

40. In order for conservation (A)the mineral, we must cut waste (B)and recylce (C)the metal in discarded (D)products.

 Choose the word or phrase that best fits each space in the following passage.

Although women now (41)____almost half of all workers in theUS, nearly 80 percent of them are employed in low-paying clerical, sales, service, or factory jobs. Approximately a third of all women workers have clerical jobs, which pay(42)____average $12,000 or less. Partly as a result, women make only seventy-five cents for every dollar (43)___by men. (44)_____, men routinely make more money even when education, experience, and responsibilties are (45)___

The gap in male-female earning had great significance because more than 16 percent of US households are (46)_____by women. Low-paying jobs keep many of these households in poverty. Women’s groups such as National Organization for Women have demanded that equal opportunities and equal pay (47)______to women. According to women’s (48)_____Maggie McAnany, “It is imperative that the government help to change the stiation (of employment for women). We cannot wait for the companies to (49)_____themselves. Change must come (50)______the law.”

 41. A. made of         B. make up            C. take up                D. take in

42. A. on                B. at                   C. in                           D. for

43.A. earns              B. earning             C. to earn                D. earned

44. A. Although          B. Whatever          C. Moreover             D. Contrary

45. A. equally             B. equality            C. equal                 D. equalizing

46. A. headed           B. hosted              C. carried                D. licensed

47. A. are giving            B. are given          C. is giving          D. be given

48. A. action              B. activity              C. activist              D. active

49. A. restore           B. regain                C. regard                D. reform

50. A. for                B. through               C. at                      D. along

 Read the passage and choose the best answer.

GOLD IN ALASKA

(1)Alaska’s first major gold discovery occurred inJuneauin 1880, when two propectors guided by a native found gold in a creek that, of course, is now called Gold Creek. (2) The city itsefl is named for Joseph Juneau, one of the miners, while the other miner, Richard Harris, lent his name to the Harris Ming District. Their find led to the discovery of a lode of gold quartz that has supported mining to present times.

(3) Prospectors arrived in the 1890s as a result of gold strikes in the Klondike and nearNome. Many took steamship to Skagwayin Southeast Alaska, where they began their trek by land to the Klondike. (4)The discovery of gold at Anvil Creek in 1898 brought thousands of fortune seekers to the Nome area; gold was later discovered on Nome’s Bering Sea beaches, where it is still found today. Prospectors can be seen straining gravel in their sluice boxes along the shore, perhaps just hoping to find enough gold to pay for their annual summer trips to Nome. A major commercial gold dredging operation was conducted offshore in the 1990s.

The gold rush gave many communitiwes inAlaskatheir start. Gold was discovered inFairbanks, for example, in 1902, and it became an important supply post as well as center of mining activity where major operations continue today.

51. What is the topic of the passage?

A. the naming of the city ofJuneauand the Harris Mining  District         

B. reason why people come toAlaska

C. gold prospecting in Alaskaduring the 19th and 20th centuries.  

D. modern gold mining operations inAlaska

52. How did people get to the gold strikes in theKlondike?

A. by walking from Nome                  B.by land from Skagway    

C. only by steamship                       D. by flying intojuneau.

53. The word “trek” in paragraph 2 in closest meaning to ____

A. rearch              B. plan                     C. walk                      D. work

54. Which is the best place for thwe following sentence?

“On their initial trip they collected one thousand pounds of gold”

A.(1)                   B. (2)                     C. (3)                       D. (4)

55. Which of the following can be inferred from the reading?

A. Fairbanks andJuneauwere not important places before gold was discovered.      

B.Alaskaare greedy people.

C. All the gold has been removed fromAlaska                                         

 D. The U.S acquiredAlaskafor its gold

56. The word ‘it” in paragraph refers to

A. Nome                B. fortune              C. beach                 D. gold

57. In what order is the information in the passage presented?

A. in chorological order                            B. from most important to least important

C. from present to past                           D. nome of the above.

58. It can be inferred that “dredgig” in paragraph 2 means

A. making items from gold                           B. exploring a beach     

C.exploring the ocean bottom                       D. selling gold items

59. What is the purpose of the passage?

A. to explain who first discovered gold inAlaska    

B. to give an historical account of gold mining inAlaska

C. to outline the importance of gold to the Alaskan economy

D. to show that gold is important forNome’s tourist  industry.

60. The word “conducted” in paragraph 2 is closets in meaning to

A. carried out          B. brought about            C. set up               D. put in

Read the text and choose the best answer

The relationship of economics to history is rather different from that of the other social siences. Curious  as it may sound , this relationship in many respects comes close to that between history and literature. Economics, after all, is the science (in the broad meaning of the term) of something which men actually do. Even if the science did not exist, men would still make economic decisions, economic predictions, and participate in the various forms of economis organization which , in part, it is the economist’s function to describe. Similarly, the disciplined study of literature is concerned with something which men would also do anyway even if the disciplined study did not exist: compose poems, act out dramas, write novels, and read them. Political science, or the discipline of politics, has, it is true, many similarities to economics, particularly where it is concerned with gerneralization about political structures.

61. What does the passage mainly discuss?

A. The similarity between economics and politics   

B. History and Literature’s curious relationship

C. A definition of economics                                   

D. Economics interrelationship with other subjects.

62. History is related to economics___

A. in many differet kinds of ways                           

B. in a different way from its relationship to literature

C. in the same way as it is related to literature       

D. just as political science is related to economics

63. The social science mentioned in the passage is:

A. economics               B. history           C. literature              D. politics

64.The word” broad” in the passage is closest in meaning to

A. general                 B. typical                C. popular             D. vague

65. Economics looks at:

A. all kinds of decision making                               

B. people’s real-life behavior

C. broad aspects of organization over time              

D. the description of historical events

66. The word “that” in the first sentence refers to:

A. history     B. economics   C. the relationship    D. the other social sciences.

67. Studying literature involves:

A. much hard work                                     B. putting poems and plays to music

C. looking at some normal activities of man   D. reading and writing novels

68. The word “Curious” in the second sentence is closest in meaning to

A. Strange              B. Funny              C. Serious                 D. Important

69. The next paragraph afetr the passage probably discusses:

A. the way political science and sociology relate to history

B. how literature is systematically studied at university.

C. in that way economics may be considered to be a science

D. the differences between social sciences and natural sciences

70. The word “ particularly” in the last sentence is closest meaning to___

A. generaaly            B. consequently          C. normally          D. especially.

Choose the phrase or clause that best complete each of the following sentences.

71. Having worked for a publishing house for years,_____

A. she finally quit and devoted hersefl to writing novels

B. and then she finally quit to devote hersefl to writing novels

C. but she quit because of her devotion towriting novels   D. her devotion to writing novels urged her to quit.

72. _____she would look nicer.

A. If she doesn’t wear so much make-up  

B. Unless she wore so much make-up   

C. Were she not to wear so much make-up               

D. If she wouldn’t wear so much make-up

73. Many people are convinced that________

A.it is man’s effect on nature that causes desertification

B. man’s effect on nature that causes desertification

C. man’s effect on nature it is the  cause  of desertification

D. man’s effect on nature causes desertification

74. It is vital that______

A. land to be well-managed to prevent droughts    

B. well-managed land to prevent droughts

C. to prevent droughts is well-managed land          

D. land be well-managed to prevent droughts.

75. He not only directed the movie_____

A. and acted in it, too                            B. nad also acted in it                              

C. but he acted in it as well                    D. so he acted in it as well.

Choose the best way of combining each pair of the sentences given

76. Much of what we know about the Vikings is in the form of centuries-old stories. Originally, the Vikings themselves told them.

A. The Vikings themselves originally told centuries-old stories to us now that we know much about them.

B. What we know about Vikings is originally told to us in the form of centuries-old stories, but it not much

C. Much of what we know about the Vikings is in the form of centuries-old stories originally told by the Vikings themselves.

D. Centuries-old stories were originally told by the Vikings themselves is the form of what we know about the Vikings.

77. Many insects have no vocal apparatus in their throats. However, they make sound.

A. Many insects make sound so that they have no vocal apparatus in their throats

B. The reason why many insects make sound is that they have no vocal apparatus in their throats.

C. Since many insects can make sounds , they have no vocal apparatus in their throats.

D. Many insects make sounds despite having no vocal apparatus in their throats

78. We know that animals need vitamins for growth and development . Olants need them, too.

A. Plants are known to need the same vitamins for growth and development as do animals.

B. In order to grow and develop, plants are known to need then vitamins that are produced by animals.

C. Animals need vitamins to grow and develop whereas pl;ants need its growth and development.

D. What we know is that both animals and plants can produce vitanims for growth and development.

79. Beef contains vitamins. Generally, fish contains almost the same vitamins as beef.

A. The vitamins content of beef is generally considered to come from fish.

B. The vitamin content of fish may be considered in general as similar to beef.

C. Generally, beef and fish may be considered to be a combination of vitamin content.

D. What vitamin fish contains may be considered in general to be made from beef.

80. He was very powerful. Nervertheless, he failed to do anything to save his son’s life.

A. He failed to do anything to save his son’s life in spite of the fact that he had no power.

B. In order to save his son’s life, he had great power to do anything he could.

C. Powerful as he might be, he could do anything to save his son’s life

D. The failure in saving his son’s life was due to his being very powerful.

ĐÁP ÁN ĐỀ THI THỬ ĐẠI HỌC MÔN TIẾNG ANH KHỐI D,A1 NĂM 2014

1C

2B

3A

4B

5D

6B

7C

8D

9A

10D

11A

12D

13B

14C

15C

16A

17B

18C

19D

20D

21A

22A

23C

24B

25B

26C

27A

28A

29D

30D

31B

32A

33D

34D

35B

36C

37B

38D

39C

40A

41B

42A

43D

44C

45C

46A

47D

48C

49D

50B

51C

52B

53C

54B

55A

56D

57A

58C

59B

60A

61D

62C

63A

64D

65B

66C

67C

68A

69B

70D

71A

72C

73A

74D

75C

76C

77D

78A

79B

80C

 Các đề thi thử đại học môn Tiếng Anh tiếp theo sẽ được Tuyensinh247 cập nhật sớm nhất các em chú ý theo dõi thường xuyên nhé!

Tuyensinh247 tổng hợp

 

 

1 bình luận: Đề thi thử đại học môn Tiếng Anh khối D,A1 có đáp án năm 2014 (P13)

  •  
Gửi bài tập - Có ngay lời giải!