Đề thi thử đại học môn Tiếng Anh khối D,A1 năm 2014 (P11)

Cập nhật đê thi thử đại học môn Tiếng Anh khối D,A1 - THPT Lý Tự Trọng, Cần Thơ, các em tham khảo dưới đây.

 ĐỀ THI THỬ ĐẠI HỌC MÔN TIẾNG ANH KHỐI D,A1 NĂM 2014 - THPT LÝ TỰ TRỌNG, CẦN THƠ

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the word that differs from the rest in the position of the main stress in each of the following questions.

1: A. irrational            B. variety                    C. characterise             D. facility

2: A. electrician          B. traditional               C. appropriate             D. majority

3: A. facilitate            B. intimacy                  C. participate               D. hydrology

4: A. abnormal           B. initial                      C. innocent                  D. impatient

5: A. catastrophe        B. agriculture              C. dictionary               D. supervisor

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions.

6: The sky was cloudy and foggy. We went to the beach, _____.

A. so                            B. however                  C. even though            D. yet

7: The village was _____ visible through the dense fog.

A. mostly                    B. hard                        C. only                        D. barely

8: Buy me a newspaper on your way back, _____?

A. will you                  B. don’t you                C. can’t you                D. do you

9: There was nothing they could do _____ leave the car at the roadside where it had broken down.

A. but                          B. instead of               C. than                        D. unless

10: He _____ to the doctor after the accident, but he continued to play instead.

A. must have gone    B. should have gone  C. couldn’t go         D. didn’t have to go

11: “I will never go mountaineering again.” - “Me _____.”

A. either                      B. so                            C. too                          D. neither

12: It’s imperative that _____ what to do when there is a fire.

A. everyone knew       B. everyone know       C. everyone knows   D. everyone knows about

13: “The inflation rate in Greece is five times _____ my country,” he said.

A. more than               B. as high as that in   C. as many as that in  D. as much as

14: _____ I might, I couldn’t open the door.

A. No matter how hard                                   B. However hard

C. Try as                                                          D. All are correct.

15: Not having written about the required topic, _____ a low mark.

A. my presentation was given                   B. I was given

C. the teacher gave me                           D. All are correct.

16: The instructor blew his whistle and _____.

A. off the runners were running                B. off ran the runners

C. off were running the runners                D. the runners run off

17: Even if you are rich, you should save some money for a _____ day.

A. foggy                      B. rainy                       C. snowy                     D. windy

18: The use of vitamin _____ and herbs has become increasingly popular among Americans.

A. components         B. materials              C. ingredients              D. supplements

19: Martha, Julia and Mark are 17, 19 and 20 years old _____.

A. respectively          B. separately             C. respectfully             D. independently

20: As the drug took _____, they boy became quieter.

A. force                       B. action                      C. influence                 D. effect

21: Laura had a blazing _____ with Eddie and stormed out of the house.

A. row                         B. word                       C. chat                         D. gossip

22: We walk in streets where the noise of traffic is almost _____.

A. deafened                B. deafness                 C. deaf                        D. deafening

23: Mr. Smith is a _____ person. If he says he will do something, you know that he will do.

A. dependent              B. independent            C. depending        D. dependable

24: Please, will you just tidy your room, and stop _____ excuses!

A. having            B. making                    C. doing                      D. taking

25: He came _____ a lot of criticism for the remarks he made in a television interview.

A. out of                     B. off                          C. over                        D. in for

26: She started the course two months ago but dropped _____ after only a month.

 A. in                        B. out                         C. of                           D. back

27: Why don’t you sit down and _____?

A. make yourself at peace                      B. make it your own home

C. make yourself at home                      D. make yourself at rest

28: - “Do you mind if I turn on the fan?” - “_____”

A. Not for me.            B. Not at all.          C. Never mind.            D. Not enough.

29: - “Can I have another cup of tea?” - “_____”

A. Be yourself.       B. Do it yourself.       C. Help yourself.         D. Allow yourself.

30: - “Are you ready, Kate? There’s not much time left.” - “Yes, just a minute. _____!”

 A. No longer            B. I’m coming.            C. I’d be OK               D. I won’t finish

 31: - “Can you help me with my essay?” - “_____”

 A. I think that, too.                                         B. Yes, I’m afraid not.

 C. Not completely.                                          D. Why not?

 32: - “Don’t fail to send your parents my regards.” - “_____”

 A. You’re welcome.                                        B. Good idea. Thanks.

 C. Thanks. I will.                                            D. It’s my pleasure.

 Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the SYNONYM of the underlined words in each of the following questions.

 33: Although they hold similar political views, their religious beliefs present a striking contrast.

 A. minor comparison                                       B. interesting resemblance

 C. significant difference                                 D. complete coincidence

 34: These were the people who advocated using force to stop school violence.

 A. openly criticized                                         B. publicly said

 C. publicly supported                                      D. strongly condemned

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the ANTONYM of the underlined word in the following question.

35: The consequences of the typhoon were disastrous due to the lack of precautionary measures.

A. damaging              B. beneficial                C. severe                     D. physical

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer for each of the blanks from 36 to 45.

The ability to weep is a uniquely human form of emotional response. Some scientists have suggested that human tears are (36) _____ of an aquatic past, but this does not seem very likely. We cry from the moment we enter this world, for a number of reasons. Helpless babies cry to persuade their parents that they are ill, hungry or uncomfortable. As they (37) _____, they will also cry just to attract parental attention and will often stop when they get it.

36: A. witness            B. evidence    C. result                       D. display

37: A. evolve             B. change       C. develop                   D. alter

38: A. better              B. fine         C. good                       D. well

39: A. contain            B. retain          C. hold                        D. keep

40: A. construct         B. achieve       C. provide                   D. produce

41: A. curing              B. treating      C. healing                    D. improving

42: A. hint                 B. symbol       C. feature                    D. sign

43: A. release             B. rid           C. loosen                     D. expel

44: A. consider          B. remark      C. distinguish              D. regard

45: A. named             B. entitled             C. subtitled            D. called 

The idea that having a good cry do you (38) _____ is a very old one and now it has scientific validity since recent research into tears has shown that they  (39)  _____ a natural painkiller called enkaphalin. By fighting sorrow and pain, this chemical helps you feel better. Weeping can increase the quantities of enkaphalin you (40) _____.

Unfortunately, in our society, we impose restrictions upon this naturally (41)  _____ activity. Because  some people still  regard it  as  a (42) _____  of  weakness  in  men, boys  in  particular areadmonished when they cry. This kind of repression can only increase stress, both emotionally and physically.

Tears of emotion also help the body (43) _____ itself of toxic chemical waste, for there is more protein in them than in tears resulting from cold winds or other irritants. Crying comforts and calms can be very enjoyable - (44) _____ the popularity of highly emotional films which are commonly (45) _____ “weepies”. It seems that people enjoy crying together almost as much as laughing together.

36: A. witness            B. evidence        C. result                       D. display

37: A. evolve             B. change           C. develop                   D. alter

38: A. better              B. fine                C. good                       D. well

39: A. contain            B. retain             C. hold                        D. keep

40: A. construct         B. achieve           C. provide                   D. produce           

41: A. curing              B. treating          C. healing                    D. improving

42: A. hint                 B. symbol           C. feature                    D. sign

43: A. release             B. rid                 C. loosen                     D. expel

44: A. consider          B. remark            C. distinguish              D. regard

45: A. named             B. entitled           C. subtitled                  D. called 

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer for each of the questions from 46 to 55.

A fold culture is small, isolated, cohesive, conservative, nearly self-sufficient  group that is homogeneous in custom and race, with a strong family or clan structure and highly developed rituals. Order is maintained through sanctions based in the religion or family, and interpersonal relationships are strong. Tradition is paramount, and change comes infrequently and slowly. There is relatively little division of labor into specialized duties. Rather, each person is expected to perform a great variety of
tasks, though duties may differ between the sexes. Most goods are handmade, and a subsistence economy prevails. Individualism is weakly developed in folk cultures, as are social classes. Unaltered folk cultures no longer exist in industrialized countries such as the United States and Canada. Perhaps the nearest modern equivalent in Anglo-America is the Amish, a German American farming sect that  largely renounces the products and labor saving devices of the industrial age. In Amish areas, horse-drawn buggies till serve as a local transportation device, and the faithful are not permitted to own automobiles. The  Amish’s  central  religious  concept  of  Demut, “humility”,  clearly  reflects  the  weakness  of individualism and social class so typical of folk cultures, and there is a corresponding strength of Amish group identity. Rarely do the Amish marry outside their sect. The religion, a variety of the Mennonite faith, provides the principal mechanism for maintaining order.

By contrast, a popular culture is a large heterogeneous group, often highly individualistic and constantly changing. Relationships tend to be impersonal, and a pronounced division of labor exists, leading to the establishment of many specialized professions. Secular institutions, of control such as the police and army take the place of religion and family in maintaining order, and a money-based economy prevails. Because of these contrasts, “popular” may be viewed as clearly different from “folk”.

The popular is replacing the folk in industrialized countries and in many developing nations, Folkmade objects give way to their popular equivalent, usually because the popular item is more quickly or cheaply produced, is easier or time saving to use, or lends more prestige to the owner.

46: What does the passage mainly discuss?

A. Two decades in modern society

B. The influence of industrial technology

C. The characteristics of “folk” and “popular” societies

D. The specialization of labor in Canada and the United States

47: The word “homogeneous” is closest in meaning to _____.

A. uniform                 B. general                    C. primitive                 D. traditional

48: Which of the following is typical of folk cultures?

A. There is a money-based economy.       

B. Social change occurs slowly.

C. Contact with other cultures is encouraged.

D. Each person develops one specialized skill.

49: What does the author imply about the United States and Canada?

A. They value folk cultures.                            B. They have no social classes.

C. They have popular cultures.                       D. They do not value individualism.

50: The phrase “largely renounces” is closest in meaning to _____.

A. generally rejects   B. greatly modifies   C. loudly declares         D. often criticizes

51: What is the main source of order in Amish society?

A. The government       B. The economy        C. The clan structure  D. The religion

52: Which of the following statements about Amish beliefs does the passage support?

A. A variety of religious practices is tolerated.

B. Individualism and competition are important.

C. Pre-modern technology is preferred.

D. People are defined according to their class.

53: Which of the following would probably NOT be found in a folk culture?

A. A carpenter            B. A farmer                 C. A weaver                D. A banker

54: The word “prevails” is closest in meaning to _____.

A. dominates               B. provides                  C. develops                 D. invests

55: Which of following is NOT given as a reason why folk-made objects are replaced by mass-produced objects?

A. cost                  B. prestige                   C. quality                    D. convenience

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer for each of the questions from 56 to 65.

Global warming could cause drought and possibly famine in China, the source of much of Hong Kong’s food, by 2050, a new report predicts. Hong Kong could also be at risk from flooding as sea levels rose. The report recommends building sea-walls around low-lying areas such as the new port and airport reclamations. Published by the World Wide Fund for Nature (WWF), the report, which includes work by members of the Chinese Academy of Meteorological Sciences, uses the most recent projections on climate change to point to a gloomy outlook for China.

By 2050, about 30 to 40 per cent of the country will experience changes in the type of vegetation it supports, with tropical and subtropical forest conditions shifting northward and hot desert conditions rising in the west where currently the desert is temperate. Crop-growing areas will expand but any benefit is expected to be negated by increased evaporation of moisture, making it too dry to grow crops such as rice. The growing season also is expected to alter, becoming shorter in southern and central China, the mainland’s breadbasket. The rapid changes make it unlikely that plants could adapt.

“China will produce smaller crops. In the central and northern areas, and the southern part, there will be decreased production because of water limitations”, Dr. Rik Leemans, one of the authors of the report, said during a brief visit to the territory yesterday. Famine could result because of the demands of feeding the population - particularly if it grows - and the diminished productivity of the land. “It looks very difficult for the world as a whole”, he said.

Global warming is caused by the burning of large amounts of fossil fuels, such as coal and oil, which release gases that trap heal in the atmosphere. World temperatures already have increased this century by about 6 degrees Celsius and are projected to rise by between 1.6 degrees and 3.8 degrees by 2100.

Dr. Leemans said China’s reliance on coal-fired power for its industrial growth did not bode well for the  world  climate. “I  think  the  political  and  economic  powers  in  China  are  much  greater  than  the nvironmental powers, and [greenhouse gas emissions] could accelerate,” Dr. Leemans said. “China is not taking the problem seriously yet, although it is trying to incorporate this kind of research to see what is going to happen.”

The climate change repot, which will be released tomorrow, focuses on China but Mr. David Melville of WWF-Hong Kong said some of the depressing scenarios could apply to the territory. Food supplies, for instance, could be affected by lower crop yields. “Maybe we could afford to import food from elsewhere but you have to keep in mind that the type of changes experienced in southern China will take  place  elsewhere  as  well,”  he  said.  Sea  levels  could  rise  as  glaciers  melted  and  the  higher temperatures expanded the size of the oceans, threatening much of developed Hong Kong which is built on reclaimed land. Current projections are that sea levels worldwide will rise by 15 to 90 centimetres by 2100, depending on whether action is taken to reduce greenhouse gas emissions.

“Hong Kong has substantial areas built on reclaimed land and sea level rises could impact on that, not only on Chek Lap Kok but the West Kowloon Reclamation and the Central and Western Reclamation - the whole lot,” Mr. Melville said, adding that sea walls would be needed. Depleted fresh water supplies would be another problem because increased evaporation would reduce levels. Mr. Melville said the general outlook could be helped if Hong Kong used water less wastefully and encouraged energy efficiency to reduce fuel-burning. He also called on the West to help China improve its efficiency.

56: Overall, what sort of picture is painted of the future effects of global warming?

A. disastrous                                  B. potentially disastrous

C. relatively optimistic                   D. on balance things are going to be satisfactory

57: What is this passage?

A. a report                                                    

B. a preview of a report

C. an article describing a response to a report

D. an article previewing a report

58: Mr. David Melville suggests that in future more food could be imported into Hong Kong. He thinks these measures could be _____.

A. efficient                  B. sufficient                C. insufficient             D. inefficient

59: The main point of paragraph 3 is to describe _____.

A. effects of changes in the climate of China on food production

B. future changes in the climate of China.

C. effects of changes in the climate of China on the growing season

D. projected future changes in the climate of China

60: The main point of paragraph 5 is to describe _____.

A. global warming                                         

B. the effects of global warming

C. the causes and projected effects of global warming

D. the causes and effects of global warming

61: Why does the writer add the information in square brackets in paragraph 5?

A. because the quote is from a second language user whose command of English is not perfect

B. because, although they are not part of the original quote, the additional information given is necessary to understand the statement

C. because the writer is quoting from another source

D. because the writer wants to emphasize the meaning of these words

62: In paragraph 7, which point is Mr. Melville NOT making?

A. suggesting that there is a potential disaster in Hong Kong

B. suggesting that reclamation areas arc at risk

C. criticising current safeguards                

D. making a call for action

63: How would you describe the Dr. Leeman’s attitude towards China?

A. mainly favourable                                      B. critical

C. supportive in theory                                   D. admiring

64: In paragraph 2, “negated” is closest in meaning to _____.

A. made possible         B. made ineffective   C. reduced                    D. paid for

65: In paragraph 7, “depleted” could be replaced by which of the following?

A. reduced                  B. poor                        C. decaying                 D. decimated

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to show the underlined part that needs correction.

66: (A) A lot of people stop (B) smoking because they (C) are afraid their health will be affected and (D)early death.

67: He (A) has hardly never given a (B) more impressive (C) performance than (D) this.

68: A professor of  (A) economy and history at our university  (B) developed a new theory of the relationship (C) between historical events and (D) financial crises.

69: After analysing (A) the steep rise in profits (B) according to your report, (C) it was convinced that your (D) analyses were correct.

70: Bill was (A) about average in performance (B) in comparison (C) with other students in (D) his class.

 Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the sentence that is closest in meaning to each of the following questions.

71: Fiona has been typing the report for an hour.

A. It took Fiona an hour to type the report.

B. It is an hour since Fiona started typing the report.

C. Fiona finished the report an hour ago.

D. Fiona will finish the report in an hour.

72: Soil erosion is a result of forests being cut down carelessly.

A. That forests are being cut down carelessly results from soil erosion.

B. Soil erosion contributes to forests being cut down carelessly.

C. That forests are being cut down carelessly leads to soil erosion.

D. Soil erosion results in forests being cut down carelessly.

73: “We lost the last game because of the referee,” said the team captain.

A. The team captain blamed the referee for their loss in the last game.

B. The team captain refused to tell the referee about their loss in the last game.

C. The team captain said that without the referee, they might have lost the last game.

D. The team captain admitted to the referee that they had lost the last game.

74: “If I were you, I would not choose to write about such a sensitive topic,” the teacher said.

A. The teacher advised me against writing about such a sensitive topic.

B. I was ordered by the teacher not to write about such a sensitive topic.

C. I was blamed for writing about such a sensitive topic by the teacher.

D. The teacher advised me on writing about such a sensitive topic.

75: “You shouldn’t have leaked our confidential report to the press, Frank!” said Jane.

A. Jane suspected that Frank had leaked their confidential report to the press.

B. Jane accused Frank of having cheated the press with their confidential report.

C. Jane blamed Frank for having flattered the press with their confidential report.

D. Jane criticised Frank for having disclosed their confidential report to the press.

76: They couldn’t climb up the mountain because of the storm.

A. The storm discouraged them from climbing up the mountain.

B. The storm made them impossible to climb up the mountain.

C. The storm made it not capable of climbing up the mountain.

D. Their climbing up the mountain was unable due to the storm.

77: “We’re having a reunion this weekend. Why don’t you come?” John said to us.

A. John simply asked us why we wouldn’t come to a reunion.

B. John didn’t understand why we came to a reunion.

C. John cordially invited us to a reunion.

D. John asked us why we didn’t come to a reunion.

78: Peter had very little money but managed to make ends meet.

A. Having little money, Peter couldn’t make ends meet.

B. Peter could hardly live on little money.

C. Peter got by on very little money.

D. Peter found it hard to live on very little money.

79: The film didn’t come up to my expectations.

A. I expected the film to end more abruptly.

B. The film was as good as I expected.

C. I expected the film to be more boring.

D. The film fell short of my expectations.

80: She has lost her appetite recently.

A. She hasn’t had any food recently.             B. Her appetite has been very good.

C. She has gone off food recently.            D. She hasn’t eaten a lot of food recently.

 

THE END 

ĐÁP ÁN ĐỀ THI THỬ ĐẠI HỌC MÔN ANH KHỐI D,A1 NĂM 2014

1C

2A

3B

4C

5A

6B

7D

8A

9A

10B

11D

12B

13B

14C

15B

16B

17B

18D

19A

20D

21A

22D

23D

24B

25D

26B

27C

28B

29C

30B

31D

32C

33C

34C

35B

36B

37C

38C

39A

40D

41C

42D

43B

44A

45D

46C

47A

48B

49C

50A

51D

52C

53D

54A

55C

56B

57D

58C

59A

60D

61B

62C

63B

64B

65A

66D

67A

68A

69C

70C

71B

72C

73A

74A

75D

76A

77C

78C

79D

80C

Tuyensinh247 sẽ tiếp tục cập nhật các phần tiếp theo của Đề thi thử đại học môn Anh khối D,A1 có đáp án năm 2014 các em chú ý theo dõi nhé!

Tuyensinh247 tổng hợp 

 

 

 

 

 

 

 

Viết bình luận: Đề thi thử đại học môn Tiếng Anh khối D,A1 năm 2014 (P11)

  •  
Gửi bài tập - Có ngay lời giải!