Đề thi thử đại học môn Tiếng Anh khối D,A1 năm 2014 THPT Lê Quảng Chí,Hà Tĩnh

Mời các em tham khảo đề thi thử đại học cùng đáp án môn Tiếng Anh khối D,A1 năm 2014 của trường THPT Lê Quảng Chí, Hà Tĩnh.

ĐỀ THI THỬ ĐẠI HỌC MÔN ANH KHỐI D,A1 NĂM 2014 - THPT LÊ QUẢNG CHÍ, HÀ TĨNH

Questions 1 - 5 : Choose the word whose main stress is placed differently from the others.

Question   1: A. surpass         B. moment      C. exchange         D. persuade

Question   2: A. magazine       B. behavior       C. possession   D. experience

Question   3: A. flatter         B. character         C. element       D. ambition

Question   4: A. success            B. conflict      C. author         D. figure

Question   5: A. indirectly    B. represented      C. entertainment      D. biography

Questions 6 - 35 : These are incomplete sentences. Choose one best option to complete each sentence.

Question   6: You may borrow as many books as you like , provided you show them to ……………. is at the desk .

A. whom                   B. whoever                    C. who             D. which

Question   7: We have had the roof of our house ……………………… .

A. to replace          B. replaced         C. been replaced        D. replace

Question   8: “Did Peter go downtown by car or by train?” -     “He ……………by train because his car was in the mechanics.”

A. must go            B. must have gone         C. had gone       D. has to go

Question   9: My job is so ........ .. that I don't think I'll be able to take a summer break.

A. persisting         B. demanding          C. tough              D. hard

Question   10: The United ......................... ... the Shelfield in the football game yesterday.

A. gained                   B. beat               C. won               D. earned

Question   11: Tom said, “Please tell me about it .……………..... if I’ve heard the story before.”

A. I’ve stopped you    B. I’m stopping you      C. I’ll stop you      D. I stopped you

Question   12: He advised me to take an English course. I ………………….. it early.

A. may take     B. should take      C. wken      D. should have taken

Question   13: The football match was televised ………………… from the National Stadium.

A. living                 B. live               C. alive               D. life

Question   14: Is he ........... . enough to take on so much responsibility?

A. ancient                      B. elderly               C. mature             D. ripe

Question   15: Imagine you ……………………. a flight, would you have gone by train?

A. haven’t booked     B. don’t book    C. hadn’t booked      D. won’t book

Question   16: He has just bought a …………………………. .

A. sleeping blue polyester bag                    B. blue sleeping polyester bag

C. polyester sleeping blue bag                    D. blue polyester sleeping bag

Question   17: Jenny is Korean, so she cooks ......... .. Korean fod

A. authentic               B. original             C. artificial          D. imitation

Question   18: Phone me before ten; ………………………. I’ll be too busy to talk to you.

A. otherwise                  B. unless              C. whether              D. if

Question   19: This is valuable ......................... . chair which dates back to the eighteeth century.

A. traditional                B. antique        C. old-fashioned      D. ancient

Question   20: They’ve moved to the city for years but they never .............. ... their country house.

A. let                       B. hire                 C. rent               D. loan

Question   21: You’d better not call your friends ……………….. night.

A. on                    B. to                       C. in                        D. at

Question   22: After the accident, he has to wear …………………………. teeth.

A. untrue                  B. unreal                        C. false           D. artificial

Question   23: I think those bright pants will ................... ... your new shoes.

A. suit                       B. fit                    C. effect            D. match

Question   24: It's taking me longer to get …………………… the operation than I thought.

A. over                          B. up from                     C. through         D. by

Question   25: By the time we get out of this traffic jam, all the guests ………………….. home.

A. have gone                 B. had gone          C. will have gone           D. will go

Question   26: I ……………………….  at the airport so late that my plane had already taken off.

A. arrived                   B. got                  C. reached                     D. came

Question   27: “Did you finish the report?”. - :Yes, but I wish I had known …………………….. .”

A. how hard would it be                                      B. how hard it would be

C. how would it be hard                                      D. how would it be

Question   28: In western culture, people often leave a ………………... for the service they get.

A. bill                            B. receipt                       C. debt           D. tip

Question   29: The police imposed a $200 ........................ .. on the man for not wearing a helmet when riding his motorbike.

A. charge                   B. fine                           C. income          D. money

Question   30: In the hotel lobby, the detective caught …………… of the man whom he had been hired to follow.

A. view                          B. vision                        C. glance          D. sight

Question   31: She spoke to him so quietly ……….nobody else could hear a word.

A. because                   B. if                        C. so that             D. although

Question    32: In  1870,  …………………, John D. Rockefeller and others created the Standard Oil Company.

A. that oil prices fluctuated                                  B. oil prices were fluctuating

C. but the oil prices fluctuated                             D. despite fluctuating oil prices

Question   33: You’ll have to ………………..  a better idea than that if you want to win.

A. bring out            B. come up with            C. get down to               D. come in for

Question   34: From now on, we won’t be able to go out as much as we ……..……………. .

A. used to                B. had                         C. will               D. were

Question   35: Never before ………………………. such a beautiful waterfall.

A. have I seen           B. do I see           C. that I have seen         D. I have seen

Questions 36 - 45 : Read the following passage carefully and then choose the best option to fit each space.

 Keeping your distance

Personal space is a term that refers (36) ………. the distance we like to keep between ourselves and

other people. When  (37)  …………. we do not know well gets too close we usually begin to feel
uncomfortable. If a business colleague comes close than 1.2 meters, the   (38) ……… common response is
to move   (39) ……… . Some interesting   (40) ……….. have been done in libraries. If strangers come too
close, many people get up and leave the building; others use different methods such as turning their back
on the intruder. Living in cities has (41) ... ... people develop new skills for dealing with situations (42)

………. they are very close to strangers.  (43) ……….. people on crowded trains try not to look at
strangers; they avoid skin contact, and apologize if hands touch by mistake. People use newspapers (44)

…….. a barrier between themselves and other people, and if they do not have one, they stare into the distance, (45) …………. sure they are not looking into anyone’s eyes.

Question   36: A. about             B. from             C. to                 D. for

Question   37: A. nobody          B. anyone            C. someone     D. people

Question   38: A. more              B. most               C. best        D. first

Question   39: A. away              B. up                   C. on               D. in

Question   40: A. studies      B. questionnaires      C. research      D. survey

Question   41: A. caused           B. allowed           C. made       D. done

Question   42: A. that                B. where               C. how          D. which

Question   43: A. Almost           B. The most             C. Most        D. Most of

Question   44: A. alike               B. like         C. as                D. such as

Question   45: A. making           B. made             C. make           D. be

Questions 46 - 50 : In these sentences, each one has four underlined words or phrases marked A, B, C, and D. Choose the one word or phrase that must be changed in order for the sentence to be  correct. 

Question 46: The bus was plenty of people who had spent many a happy hour in the stores doing their Christmas shopping.                        

                                 A

Question 47: Not until I was on my way to the airport that I realized I had left my passport at home.

A                                     B                C                                 D

Question  48:  Mrs.  Stevens,  along  with her  cousins  from  New  Mexico,  are  planning to  attend the

festivities.                                             A           B                                            C                      D

Question 49: Some of the plants in this store require very little care, but this one needs much more

A                                                          B

sunlight than the others ones

C                              D

Question 50: Can you explain what the numbers of these animals have become small?

A               B           C                           D

Questions 51 - 60: Read the following passage carefully and then choose the best answer to  each question. 

In most discussions of cultural diversity, attention has focused on visible, explicit aspects of culture, such as language, dress, food, religion, music, and social rituals. Although they are important, these visible expressions of culture, which are taught deliberately and learned consciously, are only the tip of the iceberg of culture. Much of culture is taught and learned implicitly, or outside awareness. Thus, neither cultural insiders nor cultural outsiders are aware that certain “invisible” aspects of their culture exist.

Invisible elements of culture are important to us. For example, how long we can be late before being impolite, what topics we should avoid in a conversation, how we show interest or attention through listening behaviour, what we consider beautiful or ugly- these are all aspects of culture that we learn and use without being aware of it. When we meet other people whose invisible cultural assumptions differ from those we have learned implicitly, we usually do not recognize their behaviour as cultural in origin.

Differences in invisible culture can cause problems in cross-cultural relations. Conflicts may arise when we are unable to recognize others’ behavioural differences as cultural rather than personal. We tend to misinterpret other people’s behaviour, blame them, or judge their intentions or competence without realizing that we are experiencing cultural rather than individual differences.

Formal organizations and institutions, such as schools, hospitals, workplaces, governments, and the legal system are collection sites for invisible cultural differences. If the differences were more visible, we might have less misunderstanding. For example, if we met a man in a courthouse who was wearing exotic clothes, speaking a language other than ours, and carrying food that looked strange, we would not assume that we understood his thoughts and feelings or that he understood ours. Yet when such a man is dressed similarly to us, speaks our language, and does not differ from us in other obvious ways, we may fail to recognize the invisible cultural differences between us. As a result, mutual misunderstanding may arise.

Question   51:    What is the main purpose of the passage?

A. To point out that much of culture is learned consciously.

B. To describe cultural diversity.

C. To explain the importance of invisible aspects of culture.

D. To explain why cross-cultural conflict occurs.

Question   52:    The word “rituals” in paragraph 1 is closest in meaning to __________.

A. assumptions              B. formalities           C. aspects           D. cultures

Question   53:    The phrase “the tip of the iceberg” in paragraph 1 means that ___________.

A. most aspects of culture cannot be seen

B. we usually focus on the highest forms of culture

C. other cultures seem cold to us

D. visible aspects of culture are learned in formal institutions

Question   54:    Which of the following was NOT mentioned as an example of invisible culture?

A. How people express interest in what others are saying

B. How late is considered impolite

C. What topics to avoid in conversation

D. What food to eat in a courthouse

Question   55:    The word “those” in paragraph 2 refers to__________.

A. invisible cultural assumptions                         B. people from a different culture

C. topics that should be avoided in conversation   D. people who speak a different language
Question   56:    It can be inferred from paragraph 3 that conflict results when ___________.

A. one culture is more invisible than another culture

B. people compete with those from other cultures

C. some people recognize more cultural differences than others

D. people think cultural differences are personal

Question   57:    The author implies that institutions such as schools and   workplaces ________.

A. reinforce invisible cultural differences

B. are aware of cultural differences

C. share a common culture

D. teach their employees about cultural differences

Question 58:    Which of the following would most likely result in misunderstanding?

A. Strange behaviour from someone speaking a foreign language

B. Learning about our own culture in school

C. Strange behaviour from someone speaking our language

D. Unusual food being cooked by foreign visitors

Question 59:    The word “exotic” in paragraph 4 could best be replaced by__________.

A. formal                 B. expensive                  C. foreign          D. informal

Question 60:  The following sentence can be added to paragraph 2 of the passage.

Rather, we see them as rude or uncooperative, and we may apply labels to them, such as “passive aggressive.”

Where would it best fit in the paragraph? Choose A, B, C or D

A. ….. Invisible elements of culture are important to us. B. …… For example, how long we can be late before being impolite, what topics we should avoid in a conversation, how we show interest or attention through listening behaviour, what we consider beautiful or ugly- these are all aspects of culture that we learn and use without being aware of it. C. …….. When we meet other people whose invisible cultural assumptions differ from those we have learned implicitly, we usually do not recognize their behaviour as cultural in origin. D. ………….

 Questions 61 - 70: Read the following passage carefully and then choose the best answer to  each question.

The modern comic strip started out as ammunition in a newspaper war between giants of the American press in the late nineteenth century. The first full-color comic strip appeared in January 1894 in the New York World, owned by Joseph Pulitzer. The first regular weekly full-color comic supplement, similar to today’s Sunday funnies, appeared two years later, in William Randolph Hearst’s rival New York paper, the Morning Journal.

Both were immensely popular and publishers realized that supplementing the news with comic relief boosted the sale of papers. The Morning Journal started another feature in 1896, the “Yellow Kid”, the first continuous comic character in the United States, whose creator, Richard Outcault, had been lured away from the World by the ambitious Hearst. The “Yellow Kid” was in many ways a pioneer. Its comic dialogue was the strictly urban farce that came to characterize later strips, and it introduced the speech balloon inside the strip, usually placed above the characters’ heads.

The first strip to incorporate all the elements of later comics was Rudolph Dirks’s “Katzenjammer Kids”, based on Wilhelm Busch’s Max and Moritz, a European satire of the nineteenth century. The “Kids” strip, first published in 1897, served as the prototype for future American strips. It contained not only speech balloons, but a continuous cast of characters, and was divided into small regular panels that did away with the larger panoramic scenes of earlier comics.

Newspaper syndication played a major role in spreading the popularity of comic strips throughout the country. Though weekly colored comics came first, daily black-and-white strips were not far behind. The first appeared in the Chicago American in 1904. It was followed by many imitators, and by 1915 blackand-white comic strips had become a staple of daily newspapers around the country.

 Question   61:    In what order does the author discuss various comic strips in the passage?

A. In the order in which they were created.

B. According to the newspaper in which they appeared.

C. In alphabetical order by title.

D. From most popular to least popular.

Question   62:   According to the passage, the “Yellow Kid” was the first comic strip to do all of the following EXCEPT _______.

A. characterize city life in a humorous way

B. include dialogue inside a balloon

C. feature the same character in each episode

D. appear in a Chicago newspaper

Question   63:  The word “prototype” is closest in meaning to _______.

A. humor                   B. model                     C. story             D. drawing

Question   64:  The word “staple” is closest in meaning to _______.

A. new version

B. huge success

C. popular edition

D. regular feature

Question   65:      The word “incorporate” is closest in meaning to _______.

A. mention               B. create                C. combine                D. affect

Question   66:  Why does the author mention Joseph Pulitzer and William Randolph Hearst?

A. They established New York’s first newspaper.

B. They published comic strips about the newspaper war.

C. Their comic strips are still published today.

D. They owned major competitive newspapers.

Question   67:  The word “it” refers to _______.

A. farce

B. balloon

C. the “Yellow Kid”

D. dialogue

Question 68:    The passage suggests that comic strips were popular for which of the following reasons?

A. Readers could identify with the characters.

B. They were about real-life situations.

C. They provided a break from serious news stories.

D. Readers enjoyed the unusual drawings.

Question 69:   To say that Richard Outcault had been “lured away from” the World by Hearst means which of the following?

A. Hearst convinced Outcault to leave the World.

B. Hearst warned Outcault not to leave the World.

C. Hearst wanted Outcault to work for the World.

D. Hearst fired Outcault from the World.

Question 70:  What does the passage mainly discuss?

A. The differences between early and modern comic strips.

B. A comparison of two popular comic strips.

C. Features of early comic strips in the United States.

D. The effects of newspapers on comic strip stories.

 Questions 71 - 80 : After each sentence below, there are four sentences marked A, B, C, and D. Choose the sentence that has the same meaning as the original one.

Question 71: I had not  expected  the journey would be so long.

A. The journey was as  long as I had expected

B. The journey was not longer than I had expected

C. The journey was not so  long as I had expected

D. The journey would be longer than I had expected

Question   72: Their dog was so fierce that nobody would visit them.

A. They had a such fierce dog that nobody would visit them.

B. They had so fierce a dog that nobody would visit them.

C. They had a so fierce dog that nobody would visit them.

D. Their dog was too fierce to visit.

Question 73: Tony’s English is much better than it was.

A. Tony speaks English better now than he did before.

B. Tony has started to learn English but doesn’t speak it well

C. Tony has always spoken good English.

D. Tony’s English was much better than it is now

Question 74: "If I were you. Bill, I'd buy the house, " Stephen said.

A. Stephen promised Bill that he would buy the house.

B. Stephen advised Bill to buy the house.

C. Stephen suggested Bill to buy the house.

D. Stephen forced Bill to buy the house.

Question 75: Lin’s success took us all by surprise.

A. We were taken aback by all of Lin’s successes.

B. Lin was successful, which surprised all of us.

C. Lin’s success was surprised to all of us.

D. We took all of Lin’s successes surprisingly.

Question 76: I travel by bus only when I have no alternative.

A. Travelling by bus is my only alternative.

B. It’s my only alternative to travel by bus.

C. I resort to travel by bus only when I have no alternative.

D. I travel by bus only as a last resort.

Question 77: Friendly though he may seem, he's not to be trusted.

A. He may have friends, but he's not to be trusted.

B. However he seems friendly, he's not to be trusted.

C. He's too friendly to be trusted.

D. However friendly he seems, he's not to be trusted.

Question 78: Twice as many men as women are insurance agents.

A. Women are twice as likely as men to have sold insurance.

B. More men than women have insurance.

C. Insurance is twice as difficult to sell to women as to men.

D. Male insurance agents outnumber female agents.

Question 79: Bill has no business going to Paris next December.

A. Bill shouldn’t go to Paris next December.

B. Bill went to Paris in December.

C. Bill will open a business in Paris next December

D. Bill runs a business in Paris next December.

Question 80: Teacher: “ Don’t forget to do your homework”

A. Teacher reminded whether I not to do my home work

B. Teacher reminded me to forget my homework

C. Teacher reminded me to do my homework

D. Teacher asked me if not to forget my home work 

----------- The End ----------

ĐÁP ÁN ĐỀ THI THỬ ĐẠI HỌC MÔN ANH KHỐI D,A1 NĂM 2014 - THPT LÊ QUẢNG CHÍ, HÀ TĨNH

1B

2A

3D

4A

5D

6B

7B

8B

9B

10B

11C

12D

13B

14C

15C

16D

17A

18A

19B

20A

21D

22C

23D

24A

25C

26A

27B

28D

29B

30D

31C

32D

33B

34A

35A

36C

37C

38B

39A

40A

41C

42B

43C

44C

45A

46A

47B

48C

49D

50A

51C

52B

53A

54D

55A

56D

57A

58C

59C

60D

61A

62D

63B

64D

65C

66D

67C

68B

69C

70C

71D

72B

73A

74B

75B

76D

77D

78D

79A

80C

 Tuyensinh247 sẽ tiếp tục cập nhật các đề thi thử đại học mộn Anh khối D,A1 năm 2014 tiếp theo các em đừng bỏ lỡ nhé!

Tuyensinh247 tổng hợp

 

Viết bình luận: Đề thi thử đại học môn Tiếng Anh khối D,A1 năm 2014 THPT Lê Quảng Chí,Hà Tĩnh

  •  
Gửi bài tập - Có ngay lời giải!