Đề thi thử đại học môn Tiếng Anh năm 2014 - THPT Phan Đình Phùng, Hà Nội

Các em tham khảo đề thi thử đại học môn Tiếng Anh khối D,A1 năm 2014 của trường THPT Phan Đình Phùng, Hà Nội. Đề gồm 80 câu và có đáp án kèm theo.

ĐỀ THI THỬ ĐẠI HỌC MÔN ANH KHỐI D,A1 NĂM 2014 - THPT PHAN ĐÌNH PHÙNG, HÀ NỘI

Read the following passage and mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions from 1 to 10 

A number of factors related to the voice reveal the personality of the speaker.

The first is the broad area of communication, which includes imparting information by use of language, communicating with a group or an individual and specialized communication through performance. A person conveys thoughts and ideas through choice of words, by a tone of voice that is pleasant or unpleasant, gentle or harsh, by the rhythm that is inherent within the language itself, and by speech rhythms that are flowing and regular or uneven and hesitant, and finally, by the pitch and melody of the utterance. When speaking before a group, a person's tone may indicate uncertainty or fright, confidence or calm. At interpersonal levels, the tone may reflect ideas and feelings over and above the words chosen, or may belie them. Here the participant’s tone can consciously or unconsciously reflect intuitive sympathy or antipathy, lack of concern or interest, fatigue, anxiety, enthusiasm or excitement, all of which are .usually discernible by the acute listener. Public performance is a manner of communication that is highly specialized with its own techniques for obtaining effects by voice and /or gesture. The motivation derived from the text, and in the case of singing, the music, in combination with the performer's skills, personality, and ability to create empathy will determine the success of artistic, political, or pedagogic communication.

Second, the voice gives psychological clues to a person's self-image, perception of others, and emotional health. Self-image can be indicated by a tone of voice that is confident, pretentious, shy, aggressive, outgoing, or exuberant, to name only a few personality traits. Also the sound may give a clue to the facade or mask of that person, for example, a shy person hiding behind an overconfident front. How a speaker perceives the listener's receptiveness, interest, or sympathy in any given conversation can drastically alter the tone of presentation, by encouraging or discouraging the speaker. Emotional health is evidenced in the voice by free and melodic sounds of the happy, by constricted and harsh sound of the angry, and by dull and lethargic qualities of the depressed.

 

Question 1. What does the passage mainly discuss?

 A. The function of the voice in performance

B. Communication styles

C. The connection between voice and personality

D. The production of speech

Question 2. What does the author mean by staring that, "At interpersonal levels, tone may reflect ideas and feelings over and above the words chosen" in lines 8- 9?

A. Feelings are expressed with different words than ideas are.

B. The tone of voice can carry information beyond the meaning of words.

C. A high tone of voice reflects an emotional communication.

D. Feelings are more difficult to express than ideas.

Question 3. The word "Here" in line 9 refers to……………

A. interpersonal interactions                       B. the tone

C. ideas and feelings                                D. words chosen

Question 5. Why does the author mention "artistic, political, or pedagogic communication" in line 14-15?Question 4. The word "derived" in line 13 is closest in meaning to………

A. As examples of public performance

B. As examples of basic styles of communication

C. To contrast them to singing

D. To introduce the idea of self-image

Question 6. According to the passage, an exuberant tone of voice may be an indication of a person's………

A. general physical health                       B. personality

C. registered                                         D. obtained

Question 7. According to the passage, an overconfident front may hide…………

A. hostility                    B. shyness             C. friendliness                 D. strength

Question 8. The word "drastically" in line 21 is closest in meaning to……………

A. frequently             B. exactly                C. severely            D. easily

Question 9. The word "evidenced" in line 22 is closest in meaning to……………

A. questioned            B. repeated             C. indicated              D. exaggerated

Question 10. According to the passage, what does a constricted and harsh voice indicate?

 A. Lethargy                   B. Depression            C. Boredom             D. Anger

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the sentence that is closest in meaning to each of the following questions

 Question 11: Most people get fewer colds in the summer than in the winter.

A.person is more likely to get a cold in the winter than in the summer.

B.More people have summer colds than winter colds.

C.People get colder in the summer than in the winter.

D.The winter is much colder than the summer.           

Question 12:  If it hadn’t been for his carelessness, we would have finished the work.

A.He was careless because he hadn’t finished the work.  

B.If her were careful, we would finish the work.

C.If he had been more careful, we would have completed the work.

D.Because he wasn’t careless, we didn’t finish the work.

Question 13: The meeting was put off because of pressure of time.   

A.The meeting started earlier because people wanted to leave early.

B.The meeting was planned to start late because of time pressure.

C.The meeting lasted much longer than usual. 

D.There was not enough time to hold the meeting.

Question 14: The hostess made every effort to see that her guests got the food and drinks they wanted.

A.The hostess was reluctant to offer her guests food and drinks.

B.The hostess tried hard to please her guests.

C.The guests refused the food and drinks prepared by the hostess.

D.Neither the guests nor the hostess had food or drinks.

 Question 15: Twice as many men as women are insurance agents.   

A.More men than women have insurance.

B.Male insurance agents outnumber female agents.

C.Women are twice as likely as men to have sold insurance.

D.Insurance is twice as difficult to sell to women as to men.

 Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct answer that best completes each unfinished sentence, substitutes the underlined part, or has a close meaning to the original one

Question 16: There is a huge amount of ………associated with children’s TV shows nowadays. 

 A. produce              B. manufacturing           C. merchandising            D. sales   

Read the following passage and mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct word or phrase for each of the blanks from 46 - 55

 COULD COMPUTER GAMES BE GOOD FOR YOU AFTER ALL

In Britain, the average young person now spends more money on games each year than on going to the cinema or renting videos. But is this……..46……a bad thing? For years, newspaper reports have been ………47…..that children who spend too much time playing computer games become unsociable, bad- tempered, even violent as a……..48…… But new research, ………49……out in both Europe and the USA, suggests that the opposite may be true.

Indeed, playing some of the more complicated games may help people of all ages to improve certain skills. Researchers claim that this is because the games………50……the brain work harder in certain ways, like……..51……sounds and movements quickly and identifying what they are. The fact that people play the games repeatedly……..52……..that they get a lot of practice in these skills which are therefore likely to become highly developed.

Social skills may benefit, too. Researchers in Chicago think that fans of first- person shooter games……53…… “Counterstrike” are better than non-players when it comes to building trust and co-operation, and that this……..54……them to make good friendships and become strong members of  their communities. So rather than……..55…….up computer games, perhaps young people need to spend more time on them?

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the word whose underlined part is pronounced differently from that of the rest ones

Question 46. A. necessarily          B. certainly          C. fully             D. nearly

Question 47.  A. speaking           B. informing        C. telling          D. saying

Question 48. A. product             B. result            C. reason          D. conclusion

Question 49. A. worked             B. thought           C. turned        D. carried

Question 50. A. make              B. force           C. push              D. keep

Question 51.  A. realizing         B. noticing           C. imagining                D. solving

Question 52. A. means              B. asks                     C. brings            D. causes

Question 53. A. in order to        B. such as            C. due to          D. as well as

Question 54. A. supports         B. helps            C. shows               D. serves

Question 55. A. giving           B. ending            C. taking             D. stopping

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to show the underlined part that needs correction 

 Question 61: In just three months H.G. Wells wrote the famous classic The Time

Machine fo  what he won a   Newberry Caldecott award.

Ajust                       B. Wrote                      C. what                       D. a

Question 62: It was suggested that Pedro studies the material more thoroughly

before attempting to pass the exam.         

A. studies                  B. more                  C. attempting              D. to pass     

Question 63: All of the mammals, dolphins are undoubtedly  among the friendly to human.

 A. All of                    B. undoubtedly            C.among              D. friendly  

Question 64: Chicago's Sears Tower, now the tallest building in the world, rises 1,522 feet from the ground to the top of it antenna.

A. now                  B. rises                    C. feet                D. it                       

Question 65:  All nations may have to make fundamental changes in their economic, political, and the technological institutions if they are to preserve   environment.

A. have to make      B. changes     C.the technological institutions     D.to preserve 

Question 66: Many of the important products obtained from trees, one of the most important is wood  pulp, which is used in paper-making.

A. Many of the          B. obtained              C.  the most           D. paper-making

Read the following passage and mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions from 67- 75

 Butterflies are among the most extensively studied insects—an estimated 90 percent of the world's species have scientific names. As a consequence, they are perhaps the best group of insects for examining patterns of terrestrial biotic diversity and distribution. Butterflies also have a favorable image with the general public. Hence, they are an excellent group for communicating information on science and conservation issues such as diversity.

Perhaps the aspect of butterfly diversity that has received the most attention over the past century is the striking difference in species richness between tropical and temperate regions.

 For example, in 1875 one biologist pointed out the diversity of butterflies in the Amazon when he mentioned that about 700 species were found within an hour's walk, whereas the total number found on the British islands did not exceed 66, and the whole of Europe supported only 321. This early comparison of tropical and temperate butterfly richness has been well confirmed.

A general theory of diversity would have to predict not only this difference between temperate and tropical zones, but also patterns within each region, and how these patterns vary among different animal and plant groups. However, for butterflies, variation of species richness within temperate or tropical regions, rather man between them, is poorly understood. Indeed, comparisons of numbers of species among the Amazon basin, tropical Asia, and Africa are still mostly "personal communication" citations, even for vertebrates, In other words, unlike comparison between temperate and tropical areas, these patterns are still in the documentation phase.

In documenting geographical variation in butterfly diversity, some arbitrary, practical decisions are made. Diversity, number of species, and species richness are used synonymously; little is known about the evenness of butterfly distribution. The New World butterflies make up the preponderance of examples because they are the most familiar species. It is hoped that by focusing on them, the errors generated by imperfect and incomplete taxonomy will be minimized.

Question 67: Butterflies are a good example for communicating information about conservation issues because they………

A. are simple in structure                            

B. have been given scientific names

C. migration among temperate and tropical zones

D. are found mainly in temperate climates

Question 71:  All of the followings are mentioned as being important parts of a general theory of diversity EXCEPT…………….

A. differences between temperate and tropical zones

B. patterns of distribution of species in each region

D. variation of patterns of distribution of species among different animals and plants

Question 72: The word “exceed” in line 10 is closest in meaning to……………….

A. locate                 B. allow                 C. go beyond                D. come close to

Question 74: The author mentions tropical Asia in lines 16-17 as an example of a location where……

A. butterfly behavior varies with climate

B. a general theory of butterfly diversity has not yet been firmly established 

C. butterflies are affected by human populations

D. documenting plant species is more difficult than documenting butterfly species

Question 75: Which of the following is NOT well understood by biologists?

A. European butterfly habitats

B. Differences in species richness between temperate and tropical regions

C. Differences in species richness within a temperate or a tropical region

D. Comparisons of behavior patterns of butterflies and certain animal groups

 Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the sentence that expresses the best meaning formed by the given words

 Question 76:. No/ doubt/ Alison/ promote

A. It’s no doubt Alison will be promoting.

B. There’s no doubt that Alison will be promoted.

C. There’s no doubt Alison will promote.

D. It’s no doubt that Alison is promoted.

Question 77: when/ you/ make/ mind/ university/ attend?

A. When are you going to make up your mind about which university to attend?

B. When will you make up your mind which university to attend?

C. When are you going to make your mind about which university to attend?

D. When are you making up your mind about university to attend?   

Question 78: despite / short day/ we/ complain/ much/ do

A. Despite such a short day, we tend to complain about having too much to do.

B. Despite such a short day, we tend to complain having too much to do.    

C. Despite a short day, we tend to complain about too much to do.

D. Despite such short day, we tend to complain about having too much do.

Question 79: your organization/ possible/ conference/ place

A. Your organization made it possible to take place this conference.

B. Your organization made possible for this conference to take place.

C. Your organization made it possible this conference to take place.

D.Your organization made it possible for this conference to take place.

Question 80: I/ not see/ point/ rule/ we/ not/ cycle/ school   

A. I can’t see the point of this rule which we don’t cycle to school.

B. I can’t see the point of this rule which says we can’t cycle to school.

C. I don’t see the point of this rule which we are not allowed to cycle to school.

D. I can’t see the point of rule which says we can’t cycle to school.

 

THE END

ĐÁP ÁN ĐỀ THI THỬ ĐẠI HỌC MÔN ANH KHỐI D,A1 NĂM 2014 - THPT PHAN ĐÌNH PHÙNG, HÀ NỘI

1C

2B

3A

4D

5B

6B

7B

8C

9C

10D

11A

12C

13D

14B

15B

16C

17C

18A

19C

20D

21B

22A

23D

24D

25A

26D

27D

28B

29A

30B

31C

32D

33A

34A

35C

36D

37D

38A

39B

40D

41B

42C

43B

44B

45D

46A

47D

48B

49D

50A

51B

52A

53B

54B

55A

56D

57C

58A

59B

60A

61C

62A

63A

64D

65C

66A

67C

68A

69C

70D

71C

72C

73B

74B

75B

76B

77A

78A

79D

80B

Viết bình luận: Đề thi thử đại học môn Tiếng Anh năm 2014 - THPT Phan Đình Phùng, Hà Nội

  •  
Gửi bài tập - Có ngay lời giải!