Đề thi thử THPTQG 2018 môn Anh - THPT Phạm Công Bình lần 1

Đề thi thử THPT Quốc gia môn tiếng Anh năm 2018 trường THPT Phạm Công Bình, Vĩnh Phúc tổ chức thi thử lần 1 có đáp án.

Đề thi thử THPTQG 2018 môn Anh - THPT Phạm Công Bình lần 1

Choose the word whose underlined part is pronounced differently

Question 1: A. jumped        B. remarked                C. grabbed                  D. laughed

Question 2: A. bathing           B. method                   C. bathroom                D. width 

Choose the word whose main stress is in a different position

Question 3: A. acquaintance        B. enthusiasm         C. constancy   D. embrace

Question 4: A. outlook              B. material          C. particular         D. consider 

Mark the letter A, B C or D on your answer sheet to indicate the underlined part that needs correction in each of the following questions

Question 5: It was so confidential the plan that they refused revealing anything to the public when they were in an interview yesterday.

A. the          B. so                                C. to                     D. revealing

Question 6: He failed the final examination since he hadn’t studied hardly enough and had played games day and night

A. day and night             B. failed           C. since                            D. studied hardly

Question 7: Don’t criticize me and take it for granted that I am addicted to smoke if I only have one cigarette a day.

A. criticize              B. for granted             C. to smoke             D. only have

Choose the words which have the CLOSEST meaning to the underlined words 

Question 8: I don't like that man. There is a sneaky look on his face.

A. furious                 B. humorous             C. dishonest                D. guilty

Question 9: He can’t make up his mind whether he should phone her or not.

A. decide              B. know                  C. wonder                        D. recognize

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions

Question 10: The new manager          __very strict rules as soon as he had _            the position

A. laid down/taken over                                          B. put down/taken over

C. lay down/taken up                                              D. wrote down/come over

Question 11:– Tam: “Do you want to join us for a cup of coffee after work?” – Hoa: “_________________.”

A. Thanks. You can make it.

B. Sorry, but I have to finish my presentation for tomorrow.

C. Sounds good, but I can do it myself.

D. No problem. What’s wrong with the coffee?

Question 12: I’d like to see that football match because I___________once this year.

A. haven’t seen          B. don’t see         C. weren’t seeing             D.  didn’t see

Question 13: We watched the videos again again, but we still could not find out the person who acted_________on the day of the murder.

A. properly               B. constantly                    C. suspiciously            D. carefully

Question 14: - Thuy: I can’t stop worrying about my exam tomorrow

       - Ha: ____________________________________________________

A. That’s all right, never mind                  B. Why do you bother?

C. It’s nothing really                                   D. I’m sure you’ll do well

Question 15: Jack has a good chance of______________ since everyone appreciates his ways of thinking and practical plans.

            A. electing            B. election          C. elective                   D. being elected

Question 16:  The children seem to be totally______________of working quietly by themselves.

A. not able        B. incapable              C. unable                 D. impossible

Question 17: I am sorry. I meant ____________to you, but I have been busy.

A. to write             B. to have been writing   C. writing           D. to have written

Question 18: We bought some ________________

A. German lovely old glasses                    B. German old lovely glasses

C. lovely old German glasses                                  D. old lovely German glasses

Question 19: The novel is based on his______________in the war.

A. situations           B. images             C. attitudes                      D. experiences

Question 20: They seemed to be extremely______________to the plight of the Lybian refugees when they sent them a lot of humanitarian aids.

A. sympathetically           B. sympathetic      C. sympathy          D. sympathized

Question 21: - Trinh: wow, I’ve never seen such a wonderful cellphone. Thank you so much”

       - Hung: __________________________

A. oh, I don’t know           B. You’re welcome

C. Thank you                 D. I’m glad that you like it

Question 22: ______  all the money he carried along for the journey’s expense, Tom was forced to go home.

     A. having stolen        B. Stolen                     C. Stealing                  D. Being stole

Question 23: The last person _____________the room must turn off the lights.

     A. to leave           B. who leave               C. that leave                D. all are correct

Mark the letter A, B C or D on your answer sheet to indicate the word(s) OPPOSITE in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions

Question 24: Allowed to go out with friends, Mary seemed to be in a good mood all day.

A. miserable                       B. frightened               C. unbelievable           D. unhealthy

Question 25: When I was going shopping yesterday, I accidentally met one of my old friends in high school.

A. by far                          B. on purpose                  C. by heart                       D. by chance

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions

   Most people start smoking when they are in their teens and are addicted by the time they reach adulthood. Some have tried to quit but have returned to cigarettes because smoking is such a strong addiction. It is a habit that is very difficult to break. There are many different reasons why people smoke.

Three of the main reasons that young people smoke are to look mature, to be like their friends, and to experiment. Since teens see older people all around them smoking, especially their parents and relatives, they smoke to act older. If their friends or peers smoke, they may feel pressured into doing the same to be accepted. The last reason is the excitement of experimenting with something that is forbidden. In Massachusetts it is against the law for anyone under 18 years old to smoke. Usually parents do not allow their under age teens to smoke. Therefore, smoking becomes very attractive. It is exciting to get cigarettes and sneak away to smoke without being caught.

Adults smoke for other reasons. They may have a lot of stress and pressures because of economic and personal problems. They may be unemployed or working but not making enough money to take care of themselves and their families. They may be homeless, or they may be dealing with alcohol or cocaine/heroin addictions. Some may be in bad marriages or relationships in which there is physical and/or verbal abuse. All these people may smoke to feel relaxed or to give them energy while going through a hard time.

Whether young or old, some people smoke to control their weight. Smokers, on the average, weigh seven pounds less than non-smokers. Smoking reduces a person's appetite. It lessens his/her sense of taste and smell. This could be why ex-smokers gain weight after quitting cigarettes. Food tastes and smells so much better.

Finally, there are people who say they love to smoke. Smoking gives them pleasure. It just makes them feel good.

Question 26: What is the purpose of the whole passage?

A. to contrast young and old smokers

B. to explain why people start smoking

C. to demonstrate the attraction of cigarettes among the young

D. to show the similarities between young and old smokers

Question 27: The purpose of paragraph 2 is to ________.

A. explain why young people decide to smoke

B. warn young people how dangerous smoking is

C. show how exciting smoking can be

D. suggest that other people influence the decision of young people who start smoking

Question 28: The word “peers” in paragraph 2 means _________.

A. members of the aristocracy

B. mentors

C. peeping Toms

D. persons of a similar age

Question 29: Adults smoke for all of the following reasons EXCEPT ________.

A. to deal with stress

B. to cope with financial difficulties

C. to deal with relationship problems

D. to appear more mature

Question 30: In paragraph 3, how does sentence 3 relate to sentence 1?

A. It is a contradiction

B. It is a cause

C. It is an example

D. It is an effect

Question 31: The word “abuse” in paragraph 3 means ________.

A. excessive use

B. inappropriate use

C. mistreatment

D. argument

Question 32: The main purpose of paragraph 4 is ________.

A. to contrast the reasons why young and old people take up smoking

B. to show a common cause for smoking among people of all ages

C. to describe the possible effects of smoking

D. to warn smokers of the dangers of smoking

Read the following passage and mark the letter A, B, C or D on your sheet to indicate the correct answer to each of the question

In the exploration of the linguistic life circle, it is apparent that it is much more difficult to learn a second language in adulthood than a first language in childhood. Most adults never completely master a foreign language, especially in phonology - hence the foreign accent. Their development often 'fossilizes' into permanent error patterns that no teaching or correction can undo. Of course there are great individual differences, which depend on effort, attitudes, amount of exposure, quality of teaching, and plain talent, but there seems to be a cap for the best adults in the best circumstances.

   Many explanations have been advanced for children's superiority: they exploit the simplified, repetitive conversation between parents and children, make errors unselfconsciously, are more motivated to communicate, like to conform, are not set in their ways, and have no first language to, interfere. But some of these accounts are unlikely, based on what is known about how language acquisition works. Recent evidence is calling these social and motivation explanations into doubt Holding every other factor constant, a key factor stands out] sheer age. Systematic evidence comes from the psychologist Elissa Newport and her colleagues. They tested Korean and Chinese-born students at the University of Illinois who had spent at least ten years in the U.S. The immigrants were given a list of 276 simple English sentences, half of them containing some grammatical error. The immigrants who came to the U.S. between the ages of three an seven performed identically to American-born students. Those who arrived between the ages of 8 and 15 did worse the later they arrived, and those who arrived between 17 and 39 did the worst of all, and showed huge variability unrelated their age of arrival.

Question 33: The passage mainly discusses........

A. Research into language acquisition            B. the age factor in learning languages fast

C. children's ability to learn a language          D. adult differences in learning a foreign language

Question 34: The word "set" is closest in meaning to........

A. stable          B. fixed           C. formed        D. changed

Question 35: The word "unrelated" could be replaced by........

A. unidentified           B. unclassified                        C. unconnected           D. unfamiliar

Question 36: The word "who" refers to.......

A. students      B. colleagues   C. Koreans      D. Elissa Newport

Question 37: According to the passage, young children learn languages quickly for all the following reasons EXCEPT........

A. they frequently repeat words                     B. they want to talk

C. their approach is flexible                            D. they make many mistakes

Question 38: In the experiment in the passage, the psychologists discovered.......

A. most students had lived in the U.S. for more than ten years

B. young students learn English best

C. older students were unable to learn English

D. students who arrived late were worst of all

Question 39: The word "cap" is closest in meaning to........

A. level            B. limit            C. covering      D. prize

Question 40: According to the passage, what was the purpose of examining a sample number of immigrants?

A. To measure the use of grammar                 B. To confirm different language characteristics

C. To compare different age groups               D. To detect differences in nationalities

Read the passage, then choose the most suitable words to fill in the blanks

Nowadays people are more aware that wildlife all over the world is in (41) ___________ . Many species of animals are threatened, and could easily become (42) ___________ if we do not make an effort to protect them. There are many reasons for this. In some cases animals are hunted for their fur or for other valuable parts of their bodies. Some birds, such as parrots, are caught (43) ___________ and sold as pets. For many animals and birds, the problem is that their habitats-the place where they live-is disappearing. More land is used for farm, for houses and industry, and there are fewer open spaces than there once were. Farmers use powerful chemicals to help them grow better crops, but these chemicals pollute the environment and (44) ___________ wildlife. The most successful animals on Earth, human beings, will soon be the only ones (45) ___________ unless we can solve this problem.

Question 41: A. threat            B. problem         C. danger                   D. vanishing

Question 42: A. disappeared         B. vanished         C. extinct                   D. empty 

Question 43: A. for life             B. alive                  C. lively                      D. for living

Question 44: A. spoil             B. wound                     C. wrong                    D. harm

Question 45: A. left               B. over                        C. staying                    D. survived

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the sentence that best combines each pair of sentences in the following questions

Question 46: They drove fifteen miles off the main road. Also, they had nothing to eat for the day.

A. They neither drove fifteen miles off the main road nor had anything to eat for the day.

B. Not only did they drive fifteen miles off the main road, they also had nothing to eat for the day.

C. Driving fifteen miles off the main road, they eventually had something to eat for the day.

D. They drove fifteen miles off the main road until they had something to eat for the day.

Question 47: I had never seen her before. However, I recognized her from a photograph.

A. Although I had never seen her before, I recognized her from a photograph.

B. Although I had never seen her before but I recognized her from a photograph.

C. After I had seen her, I recognized her from a photograph.

D. I recognized her from a photograph before I had never seen her.

Question 48: Nam defeated the former champion in three sets. He finally won the inter-school table tennis championship.

A. Having defeated the former champion in the inter-school table tennis, Nam did not hold the title of champion.

B. Although Nam defeated the former champion in three sets, he did not win the title of inter-school table tennis champion.

 C. Having defeated the former champion in three sets, Nam won the inter-school table tennis championship.

D. Being defeated by the former champion, Nam lost the chance to play the final game of inter-school table tennis champion.

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the sentence that best combines each pair of sentences in the following questions

Question 49: I’m sure two young boys stole your cell phone when you went out.

A. Two young boys must steal your cell phone when you went out.

B. Two young boys must have stolen your cell phone when you went out.

C. Two young boys may steal your cell phone when you went out.

D. Two young boys could have stolen your cell phone when you went out.

Question 50: The president placed his car at my disposal as a bonus for my good work.

A. I was willing to drive the president’s car as a compliment for my good performance at work.

B. In order to praise me as a good worker, the president took me home in his own car.

C. To show his appreciation for my good work, the president allowed me to use his car whenever I liked.

D. To get rid of the car, the president decided to sell it to me, his good worker, at a bonus price.

Đáp án đề thi thử THPTQG 2018 môn Anh - THPT Phạm Công Bình lần 1

1C 2A3C 4A 5D 6D 7C 8C 9A 10A 11B 12A 13C 14D 15D 16B 17D 18C 19D 20B 21D 22B  23A 24A 25B  26B 27A 28D 29D 30C 31C 32B 33B34B 35C 36A 37D 38B 39B 40C 41C 42C 43B 44D 45D 46B 47A 48C 49B 50C

Để xem lời giải chi tiết môn Anh của trường THPT Phạm Công Bình và các trường THPT khác trên cả nước học sinh click vào đây  

Theo TTHN

>>Học trực tuyến luyện thi THPTQG, Đại học 2019, mọi lúc, mọi nơi tất cả các môn. Các thầy cô giỏi nổi tiếng, dạy hay dễ hiểu

Viết bình luận: Đề thi thử THPTQG 2018 môn Anh - THPT Phạm Công Bình lần 1

  •