Đề thi thử đại học môn Tiếng Anh khối D,A1 - Vụ GD tuyển sinh ĐH năm 2014 (P3)

Các em tham khảo đề thi thử đại học môn Tiếng Anh khối D,A1 - phần 3 Vụ GD tuyển sinh đại học năm 2014 dưới đây.

ĐỀ THI THỬ ĐẠI HỌC MÔN TIẾNG ANH KHỐI D,A1- VỤ GD TUYỂN SINH ĐẠI HỌC NĂM 2014  - ĐỀ SỐ 3

Choose the word which has different stress pattern:
  1. A primitive                  B particular                 C continuous               D connected
  2. A intensify                  B summary                  C philosophers                        D instruction
  3. A pressure                   B medical                    C immortal                  D lightning
  4. A language                  B lyrical                       C evidence                  D disadvantage
  5. A sedentary                 B available                  C additional                D majority

 Choose the best option:

6. _____ is a time that is supported to be free from worries.

A. Child                      B. Childlike                 C. Childish                  D. Childhood

7. Within a couple of hours, a very important _____ on the new tax policy will be made.

A. announce                B. announcement        C. announcer               D. announcing

8. One _____ of public transport is its unreliability.

A. benefit                    B. disadvantage          C. harm                       D. drawback

9. _____ accepting your job offer, I'd like to know a bit more about the company.

A. In advance                         B. In order                  C. Until                       D. Before

10. Let's have a _____ of tennis after lunch if you're not tired, shall we?

A. match                     B. play                                     C. game                       D. party

11. He played a very important ______ in politics until he was well over 80.

A. scene                      B. job                          C. position                   D. part

12. The noise from the traffic outside stopped me from _____ to sleep.

A. falling                     B. starting                   C. beginning                D. going

13. She _____ down completely on hearing of her friend's death.

A. broke                      B. turned.                    C. put                          D. fell

14. Jack can speak two languages. One is English. _____ is Vietnamese.

A. Other                      B. The other                C. Another                  D. Others

15. The manager did not offer her the job because of her untidy _____.

A. sight                       B. view                        C. appearance              D. presence

16. "Is that a new coat?" "Yes, what _____ it?”

A. are you thinking of             B. do you think of      C. is your idea about   D. did you think about

17.  How do you do? ______.

A I'm very fine, thanks           B. Thanks to my mother C. How do you do?            D. With my brother.

18. The girl _____ is my neighbor.

A. talks to the lady over there.                                   B. is talking to the lady over there

C. was talking to the lady over there              D. talking to the lady over there

19. ______ with her boyfriend yesterday, she doesn't want to answer his phone call.

A. Having quarreled                                       B. Because having quarreled

C. Because-of she quarreled                           D. Had quarreled

20. My daughter often says that she won't get married until she _____ 25 years old. 

A. is                             B. will be                     C. will have been        D. has been

21. My father asked me _____ of the film.

A. what did I think     B. what I think                        C. what I thought       D. what I did thought

22. Everyone in both cars _____ injured in the accident last night, ______?

A were / weren't they B. was / weren't they C. was / wasn't he?     D. were / were they

23. The more he tried to explain, ______ we got

A. the much confused             B. the many confusing            C. the more confusing             D. the more confused

24. Not only _____ us light, but it also gives us heat.

A. the sun gives          B. the sun has given    C. has the sun given    D. does the sun give

25. If you hadn't stayed up so late last night, you ______ sleepy now.

A. wouldn't have felt B. wouldn't feel          C. wouldn't fell                       D. wouldn't have fallen

 Read the passage and choose the best answer:

Within the last century the amount of carbon dioxide in the atmosphere (26) ____ dramatically, largely (27) ____ people burn vast amounts of fossil fuels - coal and petroleum and its derivatives. Average global temperature also has increased - by about 0.6 Celsius degree within (28) ____ past century.

Atmospheric scientists (29) ____ found that at least half of that temperature increase (30) ____ attributed to human activity. They predict that (31) ____ dramatic action is taken, global temperature will continue (32) ____ by 1 A to 5.8 Celsius degrees over the next century. Although (33) ____ increase may not seem like a great difference, during the last ice age the global temperature (34) ____ only 2.2 Celsius degrees cooler than it (35) ____ presently.

26. A. has risen                 B. rose                                     C. has raised                D. raised

27. A. because of              B. although                 C. despite                    D. because

28. A. a                             B. some                       C. the                          D. any

29. A. had                                     B. have                        C. are                           D. ought to

30. A. should be                B. is being                   C. had been                 D. can be

31. A. unless                     B. if                             C. provided                 D. as long as

32. A. be rising                  B. to rise                      C. to be risen               D. to be rising

33. A. so much                  B. so                            C. such an                   D. such

34. A. had been                 B. has been                  C. is                             D. was

35. A. is                             B. has been                  C. was                                     D. will be

 Read the passage and choose the best answer:

Clean freshwater resources are essential for drinking, bathing, cooking, irrigation, industry, and for plant and animal (36) ____. Unfortunately, the global supply of freshwater is (37) ____ unevenly. Chronic water shortages (38) ____ in most ofAfricaand drought is common over much of the globe. The (39) ____ of most freshwater supplies - groundwater (water located below the soil surface), reservoirs, and rivers - are under severe and (40) ____ environmental stress because of overuse, water pollution, and ecosystem degradation. Over 95 percent of urban sewage in (41) ____ countries is (42) ____ untreated into surface waters such as rivers and harbors;

About 65 percent of the global freshwater supply is used in (43) ____ and 25 percent is used in industry. Freshwater (44) ____ therefore requires a reduction in wasteful practices like (45) ____ irrigation, reforms in agriculture and. industry, and strict pollution controls worldwide.

36. A. survive                    B. survived                  C. surviving                 D. survival

37. A. delivered                B. distributed              C. provided                 D. given

38. A. exist                        B. lie                            C. show                       D. l:itay

39. A. resources                B. springs                    C. sources                    D. starting

40. A. increasing               B. growing                  C. climbing                  D. ascending

41. A. growing                  B. miserable                C. poverty                   D. developing

A. recharged               B. discharged              C. charged                   D. discharging

42. A. farming                   B. planting                  C. agriculture              D. growing

43. A. reservation              B. conservation                       C. preservation                        D. retention

44. A. ineffective              B. illogical                   C. irrational                 D. inefficient

 Identify one mistake in the following sentences:

45. (A) Mined over 2,000 years (B) ago, copper is one of (C) the earliest (D) know metals.

46. (A) The average adult (B) has got from two (C) to five (D) colds each year.

47. Computers (A) have made (B) access to information (C) instantly available just (D) by push a few buttons.

48. Some gorillas (A) beat their chests (B) as an (C) express of (D) high spirits.

49. Because vitamins (A) contained (B) in a wide (C) variety of foods, people seldom (D) lack most of them.

Choose the best option:

50. Simon physics _____ at all.

A. was hardly not interested in                                   B. was hardly interested in

C. was hardly not interesting on                     D. was not hardly interested in

51. If a student ____ it is very unlikely that he will receive a good education.

A. behaves badly arid who is lazy,                 B. who behaves badly and was lazy,

C. who behaves badly and is lazy,                  D. behaves badly and is lazy,

52.The audience, ____ enjoyed the performance.

A. most of them were students,                                  B. most of whom were students,

C. they were mostly students,                                    D. they themselves were students,

53. The tests .in this. book are arranged ____

A. in order of difficult                                                B. in order of difficulty

C. in orderly difficult                                      D. in the order of difficulty

54. The success of the play was due to ____

A. the actors and how it was produced                      B. the acting and the production

C. the actors and its production                                  D. how they acted and the production

Choose the correct sentence which has the same meaning as the given one:

55. It is a pity you didn't tell us about this. 

A. I wish you have told us about this.                        B. I wish you would tell us about this.

C. I wish you had told us about this               D. I wish you would have told us about this.

56. I've never gone to the car wash before.

A. This is the first time I have had my car washed. B. This is the first time I have washed my car.

C. Never have I washed my car before.                     D. Never has my car been washed.

57. After he had finished the report, he submitted it to the director.

A. Finishing the report, it was submitted to the director.

B. Having finished the report, it was submitted to the director.

C. Having finished the report, he submitted to the director.

D. Having finished the report, he submitted it to the director.

58. Jean could not help weeping when she heard the bad news.

A. Jean could not stop herself from weeping at the bad news.

B. Jean could not allow herself to weep at the bad news.

C. Jean could not help herself and so she wept at the bad news.

D. Jean could not help herself because she was weeping.

59. The best solution was thought of by the monitor.

A. The monitor came up with the best solution.

B. The monitor was good with the best solution.

C. No one could solve the problem except the monitor.

D. The best solution was monitored by the thought.

 

Read the passage and choose the best answer:

In the United States, presidential elections are held in years evenly divisible by four (1888, 1900, 1964, etc.). Since 1840, American presidents elected in years ending with zero have died in office, with one exception. William H. Harrison, the man who served the shortest term, died of pneumonia only several weeks after his inauguration.

Abraham Lincoln was one of four presidents who were assassinated. He was elected in 1860, and his untimely death came just five years later. James A. Garfield, a former Union army general from Ohio, was shot during his first year in office (1881) by a man to whom he wouldn't give a job. While in his second term of office (1901), William McKinley, another Ohioan, attended the Pan-American Exposition inBuffalo,New York. During the reception, he was assassinated while shaking hands with some of the guests. John F. Kennedy was assassinated in 1963 inDallas only three years after his election.

Three years after his election in 1920, Warren G, Harding died in office. Although it was never proved, many believe he was poisoned. FranklinD. Rooseveltwas elected four times (1932, 1936, 1940 and 1944), the only man to serve so long a term. He had contracted polio in 1921 and eventually died of the illness in 1945.

Ronald Reagan, who was elected in 1980 and reelected four years later, suffered an assassination attempt but did not succumb to the assassin's bullets. He was the first to break the long chain of unfortunate events. Will the candidate in the election of 2020 also be as lucky?

60. All of the following were election years EXCEPT ____

A. 1960                       B. 1930                       C.1888                        D.1824

61. Which president served the shortest term in office?

A. Abraham Lincoln                                       B. Warren G. Harding

C. William McKinley                                      D. William H. Harrison

62. Which of the following is true?

A. All presidents elected in years ending in zero have died in office.

B. Only presidents fromOhiohave died in office.

C. Franklin D. Roosevelt completed four terms as president.

D. Four American presidents have been assassinated.

63. How many presidents elected in years ending in zero since 1840 have died in office?

A. 7                             B. 5                             C. 4                             D. 3

64. The word "inauguration" in the first paragraph means most nearly the same as

A. election                                                       B. acceptance speech

C. swearing-in ceremony                                D. campaign

65. All of the following presidents were assassinated EXCEPT ____

A. John F. Kennedy                                        B. Franklin D. Roosevelt

C. Abraham Lincoln                                       D. James A. Garfield

67. The word "whom" in the second paragraph refers to ____

A. Garfield                  B.Garfield's assassin C. a Union army general D. McKinley

68. The word "assassinated" in the second paragraph is closest in meaning to

A. murdered                B. decorated               C. honored                  D. sickened

69. In the third paragraph, "contracted" is closest in meaning to ____

A. communicated about B. developed                       C. agree about                         D. notified

70. How long did Warren G, Harding work as a president?

A. 2 years                    B. 3 years                    C. 4 years                    D. 4 years

 

Read the passage and choose the best answer:

After inventing dynamite, Swedish-born Alfred Nobel became a very rich man. However, he foresaw its universally destructive powers too late. Nobel preferred not to be remembered as the inventor of dynamite, so in 1895, just two weeks before his death·, he created a fund to be used for awarding prizes to people who had made worthwhile contributions to humanity. Originally there were five awards: literature, physics, chemistry, medicine, and peace. Economics was added in 1968, just sixty-seven years after the first awards ceremony.

Nobel's original legacy of nine million dollars was invested, and the interest on this sum is used for the awards which vary from $30,000 to $125,000.

Every year on December 10, the anniversary of Nobel's death, the awards (gold medal, illuminated diploma, and money) are presented to the winners. Sometimes politics plays an important role in the judges' decisions. Americans have won numerous science awards, but relatively few literature prizes.

No awards were presented from 1940 to 1942 at the beginning of World War 11. Some people have won two prizes, but this is rare; others have shared their prizes.

71. The word "foresaw" in the first paragraph is nearest in meaning to __

A. prevailed                B. postponed               C. prevented               D. predicted

72. The Nobel prize was established in order to ___

A recognize worthwhile contributions to humanity   B. resolve political differences

C. honor the inventor of dynamite                             D. spend money

73. In which area have Americans received the most awards?

A Literature                B. Peace                      C. Economics              D. Science

74. All of the following statements are true EXCEPT

A. Awards vary in monetary value

B. ceremonies are held on December 10 to commemorate Nobel's invention

C. Politics plays an important role in selecting the winners

D. A few individuals have won two awards

75. In how many fields are prizes bestowed?

A. 2                             B. 5                             C.6                              D. 10

76. It is implied that Nobel's profession was in ____

A economics               B. medicine                 C. literature                 D. science

77. In the first paragraph, "worthwhile" is closest in meaning to ___

A. economic                B. prestigious              C. trivial                      D. valuable

78. How much money did Nobel leaves for the prizes?

A. $30,000                  B. $125,000                C. $155,000                D. $9,000,000

79. What is the main idea of this passage?

A. Alfred Nobel became very rich when he invented dynamite.

B. Alfred Nobel created awards in six categories for contributions to humanity.

C. Alfred Nobel left all of his money to science

D. Alfred Nobel made a lasting contribution to humanity

80. The word "legacy" in the second paragraph means most nearly the same as ____

A. legend                    B. bequest                   C. prize                        D. debt

----- The end -----

ĐÁP ÁN ĐỀ THI THỬ ĐẠI HỌC MÔN TIẾNG ANH KHỐI D,A1- VỤ GD TUYỂN SINH ĐẠI HỌC NĂM 2014  - ĐỀ SỐ 3

1A

2B

3C

4D

5A

6D

7B

8B

9D

10C

11D

12D

13A

14B

15C

16B

17C

18D

19D

20A

21C

22B

23D

24D

25B

26A

27D

28C

29B

30D

31A

32B

33C

34D

35A

36D

37B

38A

39C

40A

41D

42B

43A

44B

45D

46D

47B

48D

49C

50D

51B

52D

53B

54D

55C

56C

57A

58D

59A

60A

61B

62D

63D

64A

65C

66B

67B

68A

69B

70B

71C

72A

73A

74B

75B

76A

77D

78C

79A

80B


Tuyensinh247 sẽ tiếp tục cập nhật các đề thi thử đại học môn Tiếng Anh tiếp theo các em chú sy theo dõi
Tuyensinh247 tổng hợp

1 bình luận: Đề thi thử đại học môn Tiếng Anh khối D,A1 - Vụ GD tuyển sinh ĐH năm 2014 (P3)

  •  
Gửi bài tập - Có ngay lời giải!