Đề thi thử THPT Quốc gia 2017 môn Anh - THPT Đồng Đậu lần 3

Đề thi thử THPT Quốc gia 2017 môn Anh - THPT Đồng Đậu lần 3, tỉnh Vĩnh Phúc có đáp án và lời giải chi tiết kèm file đính kèm

TRƯỜNG THPT ĐỒNG ĐẬU

           MÃ ĐỀ :117

ĐỀKSCL THPT QUỐC GIALẦN 3

NĂM HỌC 2016 – 2017  - MÔN: TIẾNG ANH

Thời gian làm bài : 60 phút;(50 câu trắc nghiệm)

 

Họ, tên thí sinh :……………………………………………….Số báo danh……………………….....

 

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the word whose underline part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions.

Câu 1.   A.looked                           B.laughed                    C.decided                   D.experienced

Câu 2.   A.break                             B.increase                    C.speak                       D.Cheat

 

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word that differs from the other three in the position of the primary stress in each of the following questions.

Câu 3.   A.permanent                             B. continue                           C. complete                          D. relationship

Câu 4.            A. endanger                                 B. geometry                         C. opposite                           D. Geography

 

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the underlined part that needs correction in each of the following questions.

Câu 5.   A secretary told me an important file had left in the lunch room justthe other day.

A.had left                                      Bthe other day            C told                          Djust                    

Câu 6.   I didn’t feel like to goto church this morning because it was raining hard

A. to go                                         B. raining hard            C.to church                 D.didn’t

Câu 7.   A cure for the common cold, causingby a virus, has not been found.

         A.  for                                  B.a virus                      C.causing                    D.has not been found                                                            

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions.

Câu 8.    _________ he is old, he wants to travel around the world.

          A. In spite of                       B. Although                C. Despite                   D.Because

Câu 9.   Had I studied harder, I_________________better in the last exam.

A. would do                                  B. would have done    C. had done                D. wouldn’t have done

Câu 10.   The larger the apartment, the __________________ the rent is.

          A. expensive                       B. more expensive       C. expensively             D. most expensive

Câu 11.   Last week, our class went to Ha Long Bay for a picnic, ________ made us very happy then.

          A. which                             B. that                         C. it                             D. of which

Câu 12.   Many species of plants and animals are in___________ of extinction.

  A. dangerous                               B. endangered             C. danger                    D. dangerously

Câu 13.   The last person ______ the room must turn off the lights.

A. to leave                                     B. who leave               C. Thatleave                D. all are correct

Câu 14.   It ____ me only five minutes to get to school

A. cost                                           B. took                        C. brought                   D. spent

Câu 15.   I will stand here and wait for you ______ you come back.

A. because                                     B. though                    C. so                            D. until

Câu 16.   Let’s begin our discussion now, ______?

A. shall we                                    B. will we                    C. don’t we                 D. won’t we

Câu 17.   I was doing my homework ______ the light went out.

A. after                                          B. before                     C. while                       D. When

Câu 18.   Would you mind ________ me a favor and posting this letter for me?

           A. making                          B. doing                      C. getting                    D. giving

Câu 19.   It is imperative that your face book password ________ confidential.

A. need keeping                            B. need to keep          C. needs to be kept     D. needed keeping

 

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the most suitable response to complete each of the following exchanges .

Câu 20.   Tom: “ Sorry, I forgot to phone you last night.”              -Mary: “________”

A. I have nothing to tell you.        B. Oh. Poor me!         

C. Never mind!                                                                 D. You was absent – minded.

Câu 21.    -Lan:  "Happy birthday! This is a small present for you."   - Nga: “__________”

          A. What a pity!                   B. How terrible!

          C. Have a good time!          D. How beautiful it is! Thanks.

 

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the word(s) CLOSEST in meaning to the underlined word(s)  in each of  the following questions.

Câu 22.   As tourism is more developed, people worry about the damage to the flora and fauna of the island.

            A. fruits and vegetables                                        B. flowers and trees

            C. plants and animals                                            D. mountains and forests

Câu 23.   The medical community continues to make progress in the fight against cancer.
A. speed                            B. expect more            C. do better                 D. treat better

 

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the word(s) OPPOSITE in meaning to the underlined word(s) in each of  the following questions.

Câu 24.   We offer a speedy and secureservice of transferring money in less than 24 hours.

A. uninterested                         B. unsure                     C. open                        D. slow

Câu 25.   The Red Cross is an international humanitarian agency dedicated to reducing the sufferingsof wounded soldiers, civilians and prisoners of war.

A. happiness                             B. worry and sadness  C. pain and sorrow      D. Loss

 

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the sentence that is closest in meaning to each of the following questions.

Câu 26.   The student was very bright. He could solve all the math problems.

A. He was such bright student that he could solve all the math problems.

         B. The student was very bright that he could solve all the math problems.

C. He was so bright a student that he could solve all the math problems.

         D. Such bright was the student that he could solve all the math problems.

Câu 27.   I spent a long time getting over the disappointment of losing the match.

        A. It took me long to stop disappointing you. 

        B. Getting over the disappointment took me a long time than the match.

        C. Losing the match disappointed me too much.

D. It took me long to forget the disappointment of losing the match.

Câu 28.    “  If I were you, I would go to the doctor.” David said to Claudia.

A. David advised Claudia not to go to the doctor.

B. David told Claudia that he would go to see the doctor.

C. David advised Claudia to go to the doctor.

D. David told Claudia to become a doctor.

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the sentence that best combines each pair of sentences in the following questions.

Câu 29.   The old man is working in this factory. I borrowed his bicycle yesterday.

A. The old man whom I borrowed his bicycle yesterday is working in this factory.

B. The old man whom is working in this factory I borrowed his bicycle yesterday.

C. The old man whose bicycle I borrowed yesterday is working in this factory.

D. The old man is working in this factory which I borrowed his bicycle yesterday.

Câu 30.   The girl forgot to set the alarm clock. Therefore, she is in a hurry now.

A. The girl is not in a hurry now although she forgot to set the alarm clock.

B.  The girl is not in a hurry now in spite of forgetting to set the alarm clock.

C. The girl forgot to set the alarm clock because she is in a hurry now.

D. The girl is in a hurry now because she forgot to set the alarm clock.

 

Read the following passage and mark the letter A,B ,C or D on your answer sheet  to indicate the correct word or phrase that best fits each  of the numbered blanks blanks.

         Organized football games began in 1863. In football, two (31)_____ of eleven players try to kick or head the ball into the goal of the other team. The goal keeper, (32)_____tries to keep the ball out of the goal, is the only player on the field who can touch the ball with his or her hands. The other players must use their feet, heads and bodies to (33)_____ the ball.

         Every four years, football teams around the world (34)_____ for the World Cup. The World Cup competition started in 1930. Brazil is the home of many great football players, including the most famous player of all, Pele’. With his fast dazzling speed, Pele’ played for many years in Brazil and then in New York. People in more than 140 countries (35)_____ the world play football. It is definitely the world’s most popular sport.

Câu 31.   A. champions                  B. teams                      C. groups                     D. players

Câu 32.   A. that                             B. who                        C. whom                     D. which

Câu 33.   A. hit                               B. control                    C. drive                       D. watch

Câu 34.   A. compete                      B. fight                        C. play                         D. battle

Câu 35.   A. on                               B. all over                    C. through                   D. Whole

 

Read the following passage and mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions that follow.

      Becoming a teacher demands not only knowledge in an academic field but also a personal commitment to lifelong learning, and enthusiasm for sharing knowledge with other people. To become one of those noble educators in the USA, one has to satisfy several basic requirements.

     First and foremost, it is a prerequisite to have bachelor's degree in education. In the event that a candidate already has a bachelor's degree in another field, a teacher preparation program is needed. But that is not all. Almost every school in the USA understands that real classroom teaching  experience is a vital part of a teacher's training. Before taking over a class, a person typically needs to complete a training program, including working as a supervised student teacher.

     People who want to become university teachers need master's degrees. Getting a master's   degree is a necessity, but if it is gained too early, there may be concerns that the candidate lacks the real-world experience to go with it. In fact, very few schools want to hire novices with little or no classroom experience and even if they are accepted, they are usually ill-paid. One wise solution to the issue is for future postgraduates to start working as teachers before going on to gain their master's degree.

     Besides knowledge and experience, certain personal qualities are also required. A teacher should be positive, prepared, focused, and most importantly, patient. Being a teacher involves being aware of the fact that learning sometimes be hard work, even for the most motivated students. Also, teaching can at times be tiring and frustrating, so teaching candidates have to practice  being patient with themselves.

      In short, as in other careers, teaching requires a combination of qualifications, experience, and personal qualities. Teaching candidates meeting mandatory requirements are always in demand in the USA.

Câu 36.   The text is mainly about ___________________.

A. the importance of teachers.

B. the advantages and disadvantages of being a teacher in the USA.

C. the difference of teaching career.

D. the basic requirements of being a teacher in the USA.

Câu 37.   According to the text, future postgraduates should start working as teachers  _______    .

A. after gaining their master's degree.

B. before studying for their master's degree.

C. during the time they are studying for their master's degree.

D. before studying for their bachelor's degree.

Câu 38.   The word “vital” in paragraph 2 is closest in meaning to______ .

A. very useless                      B. very easy                  C. very important        D. very interesting

Câu 39.   According to  the  text,  teaching requires  a  combination  of many  things EXCEPT _______.

A. qualifications                    B. personal qualities      C. experience              D. appearance

Câu 40.   According to the text, the most important quality of a teacher is _______.

A. being patient                    B. being to work hard   C. being prepared        D. being a role model

Câu 41.   The word “they” in paragraph 3 refers to ____________.

A. postgraduates                   B. novices         C. schools        D. teachers

Câu 42.   According to the text, all of the following sentences are true EXCEPT _____.

A. Those who want to become university teachers need master's degrees.

B. A teachers needs to be aware of the fact that learning can sometimes be hard work.

C.A great number of schools in the USA want to hire novices with little or no classroom experience.

D. In the USA, before one takes over a class, a training program is typically necessary to be completed.

 

Read the following passage and mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions that follow.

Before the mid-nineteenth century, people in the United States ate most foods only in season. Drying, smoking and salting could preserve meat for a short time, but the availability of fresh meat, like that of fresh milk, was very limited; there was no way to prevent spoilage. But in 1810, a French inventor named Nicolas Appert developed the cooking-and-sealing process of canning. And in the 1850’s an American named Gail Borden developed a means of condensing and preserving milk. Canned goods and condensed milk became more common during the 1860’s, but supplies remained low because cans had to be made by hand. By 1880, however, inventors had fashioned stamping and soldering machines that mass-produced cans from tinplate. Suddenly all kinds of food could be preserved and bought at all times of the year.

Other trends and inventions had also helped make it possible for Americans to vary their daily diets. Growing urban population created demand that encouraged fruit and vegetable farmers  to raise more produce. Railroad refrigerator cars enabled growers and meat packers to ship perishables great distances and to preserve them for longer periods. Thus, by the 1890’s, northern city dwellers could enjoy southern and western strawberries, grapes, and tomatoes, previously available for a month at most, for up to six months of the year. In addition, increased use of iceboxes enabled families to store perishables. As easy means of producing ice commercially had been invented in the 1870’s, and by 1900 the nation had more than two thousand commercial ice plants, most of which made home deliveries. The icebox became a fixture in most homes and remained so until the mechanized refrigerator replaced it in the 1920’s and 1930’s.

Almost everyone now had a more diversified diet. Some people continued to eat mainly foods that were heavily in starches or carbohydrates, and not everyone could afford meat. Nevertheless, many families could take advantage of previously unavailable fruits, vegetables, and dairy products to achieve more varied fare.

Câu 43.   What does the passage mainly discuss?

A. Causes of food spoilage.               

B. Commercial production of ice.

C. Population movements in the nineteenth century.

D. Inventions that led to changes in the American diet.

Câu 44.   The phrase “in season” in line 1 refers to ________ .

A. a particular time of year                 B. a kind of weather         

C. an official schedule                                                D. a method of flavoring

Câu 45.   During the 1860’s, canned food products were _________ .

A. unavailable in rural areas                                        B. available in limited quantities      

C. shipped in refrigerator cars                        D. a staple part of the American diet.

Câu 46.   The word” them” in line 12 refers to _________ .

A. refrigerator cars                  B.growers                    C. perishables              D. distances.

Câu 47.   The word” fixture” in line 16 is closest in meaning to _________ .

A. commonplace object        B. substance     C. luxury item             D. mechanical device

Câu 48.   The author implies that in the 1920’s and 1930’s home deliveries of ice _________ .

A. increased  in cost                                        B. occurred only in the summer

C. decreased in number                      D. were on an irregular schedule

Câu 49.   The word “ Nevertheless” in line 19 is closest meaning to _________ .

A. occasionally                      B. however                    C. therefore                 D. because      

Câu 50.   Which of the following types of food preservation was NOT mentioned in the passage?

A. Drying                              B. Chemical additives   C. Canning                  D. Cold storage    

 

----------- THE END ----------

Thí sinh không được sử dụng tài liệu . Cán bộ coi thi không giải thích gì thêm.

ĐÁP ÁN

Câu Đáp án Câu Đáp án Câu Đáp án Câu Đáp án Câu Đáp án
1 C 11 A 21 D 31 B 41 B
2 A 12 C 22 C 32 B 42 C
3 A 13 A 23 C 33 B 43 D
4 C 14 B 24 B 34 A 44 A
5 B 15 D 25 A 35 B 45 B
6 A 16 A 26 C 36 D 46 C
7 C 17 D 27 D 37 B 47 A
8 B 18 B 28 C 38 C 48 C
9 B 19 A 29 C 39 D 49 B
10 B 20 C 30 D 40 A 50 B

Tải đề thi thử môn Anh - THPT Đồng Đậuh lần 3 tại đây

Để xem lời giải chi tiết môn Anh của trường THPT Đồng Đậu và các trường THPT khác trên các nước học sinh click vào đây  

Theo Thethaohangngay

>>Học trực tuyến luyện thi THPTQG, Đại học 2018, mọi lúc, mọi nơi tất cả các môn. Các thầy cô giỏi nổi tiếng, dạy hay dễ hiểu

Viết bình luận: Đề thi thử THPT Quốc gia 2017 môn Anh - THPT Đồng Đậu lần 3

  •